Volontiranje

Skandinavski kutak raspisuje konkurs za volontersko - saradnički tim 2021

26.10.2021.
2 min

U susret predstojećoj sezoni i novim projektnim planovima, Skandinavski kutak proširuje svoje redove i raspisuje konkurs za novi volontersko-saradnički tim.

Skandinavski kutak raspisuje konkurs za volontersko - saradnički tim

Pozicije koje su na raspolaganju uključuju:

  • Dopisnik/-ca Skandinavskog kutka (do dva mesta): 

Dopisnik/-ca Skandinavskog kutka ima funkciju novinara i istraživača na teme koje su relevantne za ovaj region. Od dopisnika/-ce se očekuje da najmanje jednom mesečno napiše autorski tekst na temu po izboru ili na zahtev, a koje oslikavaju vrednosti organizacije – ravnopravnost, sloboda govora, tolerancija, zaštita životne sredine, alternativni modeli života, kultura mira i sl. Od tekstova koji dolaze u obzir uključeni su i priređeni tekstovi (prevodi i adaptacije tekstova sa engleskog ili nekog od skandinavskih jezika).

  • Asistent/-kinja u koordinaciji društvenih mreža (do dva mesta):

Asistent/-kinja u koordinaciji društvenih mreža učestvuje u izradi i kontroli realizacije plana objavljivanja na društvenim mrežama Skandinavskog kutka (Fejsbuk, Instagram). Angažman podrazumeva pomoć u osmišljavanju digitalnog sadržaja Skandinavskog kutka – određivanje plana aktivnosti, osmišljavanje promotivnih i animacionih kampanja (primera radi: kvizovi, ankete i sl), prati heštegove i trendove. Ukoliko za to izrazi želju, izabrani asistent/-kinja mogu svoje aktivnosti da prošire i na rad na postojećem Tviter profilu Skandinavskog kutka. 

Volonterski angažman podrazumeva da kandidati mogu da izdvoje pet do deset sati mesečno. Prioritet u selekciji imaju kandidati koji su trenutno na osnovnim studijama, a naročito treća, četvrta ili apsolventska godina. Poželjno je, ali nije obavezno, iskustvo u radu na projektima u oblasti kulture, i/ili omladinskom aktivizmu.

Da biste se prijavili na konkurs, potrebno je da nam dostavite CV i motivaciono pismo u kome ćete navesti za koju poziciju se prijavljujete i kako vidite sebe u Skandinavskom kutku. Po završenom prvom krugu selekcije (pregled dostavljene dokumentacije), kandidatima/-kinjama se šalje zadatak na temu koja korespondira sa vrednostima organizacije i spram motivacionog pisma kandidata/-kinja. Kandidati/-kinje koje prođu kroz drugi krug selekcije smatraju se primljenima u Skandinavski kutak. Prijavna dokumentacija šalje se na: skandinavski.kutak@gmail.com do 28. oktobra 2021. godine u ponoć (noć između četvrtka i petka.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Otvoren konkurs za volontere 16. Beldocsa!
09.02.2023.
2 min

Otvoren konkurs za volontere 16. Beldocsa!

Volontiranje
Poziv za volontere - Festival Vizualizator
30.09.2021.
2 min

Poziv za volontere - Festival Vizualizator

Volontiranje
Pokreni se! Masovna  regrutacija 2022.
31.01.2022.
3 min

Pokreni se! Masovna regrutacija 2022.

Volontiranje