Volontiranje

Skandinavski kutak raspisuje konkurs za volontersko - saradnički tim

28.05.2021.
2 min

U susret predstojećoj sezoni i novim projektnim planovima, Skandinavski kutak proširuje svoje redove i raspisuje konkurs za novi volontersko - saradnički tim.

Skandinavski kutak raspisuje konkurs za volontersko - saradnički timFoto: FB/Skandinavski kutak

Pozicije koje su na raspolaganju uključuju:

  • Dopisnik Skandinavskog kutka (do tri mesta):

Dopisnik/-ca Skandinavskog kutka ima funkciju novinara i istraživača na teme koje su relevantne za ovaj region. Od dopisnika/-ce se očekuje da najmanje jednom mesečno napiše autorski tekst na temu po izboru ili na zahtev, a koje oslikavaju vrednosti organizacije – ravnopravnost, sloboda govora, tolerancija, zaštita životne sredine, alternativni modeli života, kultura mira i sl. Od tekstova koji dolaze u obzir uključeni su i priređeni tekstovi (prevodi i adaptacije tekstova sa engleskog ili nekog od skandinavskih jezika). 

  • Grafički dizajner/ilustrator (jedno mesto):

Grafički dizajner/-ka ili ilustrator/-ka imaće priliku da redefiniše vizuelni identitet Skandinavskog kutka i kako se predstavljamo na društvenim mrežama, najpre na Instagramu. Ovo podrazumeva izradu vizuelne matrice koja će moći da se koristi za društvene mreže, kao i autorske ilustracije za autorske/priređene tekstove koji se pišu u okviru Skandinavskog kutka, a potom se objavljuju na sajtu. Poželjno je da kandidati imaju osnovne veštine baratanja u aplikaciji Canva,  Photoshop, Adobe Premiere Pro, ili uopšte vezano za digitalni dizajn i crtež.

Volonterski angažman podrazumeva da kandidati mogu da izdvoje pet do deset sati mesečno. Prioritet u selekciji imaju kandidati koji su trenutno na osnovnim studijama, a naročito treća, četvrta ili apsolventska godina. Poželjno je, ali nije obavezno, iskustvo u radu na projektima u oblasti kulture, i/ili omladinskom aktivizmu.

Da biste se prijavili na konkurs, potrebno je da nam dostavite CV i motivaciono pismo u kome ćete navesti za koju poziciju se prijavljujete i kako vidite sebe u Skandinavskom kutku. Po završenom užem krugu selekcije, kandidati će biti pozvani na individualni razgovor (preko Zoom platforme). Prijavna dokumentacija šalje se na: skandinavski.kutak@gmail.com do 3. juna 2021. godine.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Vizualizator traži volontere
27.10.2022.
2 min

Vizualizator traži volontere

Volontiranje
Poziv za volontere 2022 - Centar za razvoj fotografije
21.09.2022.
2 min

Poziv za volontere 2022 - Centar za razvoj fotografije

Volontiranje
Konkurs za nove OSSI članove volontere! Prijave su u toku
12.03.2024.
1 min

Konkurs za nove OSSI članove volontere! Prijave su u toku

Volontiranje