Volontiranje

Uhvati film i pokreni promene

20.04.2023.
2 min

Konkurs za volontere za 21. Međunarodni filmski festival „Uhvati film“ otvoren je do 5. maja.  Svi koji žele da se priključe timu Festivala, zajedno pokrenu promene, a ujedno dobiju i nova znanja i veštine, mogu se prijaviti na linku, popunjavanjem prijavnog formulara.

Foto: MTomic 

Poslovi u kojima volonteri mogu učestvovati su:

  • Prevođenje: sa engleskog ili drugog stranog jezika na srpski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova), Maj-Oktobar;
  • Promo tim: pomoć pri objavljivanju objava na društvenim mrežama, pisanje intervjua, recenzija i drugih tekstova za sajt, osmišljavanje, snimanje i montaža kratkih video klipića za potrebe društvenih mreža, priprema materijala za promotivne aktivnosti, Jun-Decembar;

Konkurs za volontiranje u oblasti tehničke podrške na Festivalu, biće raspisan u septembru! 

Novo, 21. izdanje Uhvati film festivala uveliko se priprema. Na upravo završenom konkursu za filmove, pristiglo je 454 filmova, iz svih krajeva sveta. Najviše filmova, prijavljeno je iz Irana i Španije. Iz regiona pristiglo je 10 filmova, od kojih 2 iz Srbije. Svi oni su u razmatranju selektorke, a zatim i stručnog žirija, koji će izabrati one najbolje za prikazivanje na 21. Uhvati film-u u Novom Sadu, a deo odabranih filmova biće u programu i drugih regionalnih izdanja Uhvati film-a. 

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu. Već 21 godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnas, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner, kao i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice.

Foto: MTomic 

Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umetnost. 

Uhvati film Novi Sad dobitnik je nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promene 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola. Upravo zato, Uhvati film 2023 održava se pod sloganom Pokrenimo promene i šalje poruku da promene koje načinimo sami, jesu vidljive i važne, ali promene koje činimo zajedničkim snagama, imaju moć da menjaju svet.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Interakcija - Kreiramo tim fantastičnih volontera!
09.11.2023.
2 min

Interakcija - Kreiramo tim fantastičnih volontera!

Volontiranje
Prijem novih članova 2020 - EKOF media Group
06.08.2020.
1 min

Prijem novih članova 2020 - EKOF media Group

Volontiranje
Otvoren konkurs za volonterke i volontere 17. Beldocsa
12.03.2024.
3 min

Otvoren konkurs za volonterke i volontere 17. Beldocsa

Volontiranje