Volontiranje

Volontiranje - Fondacija Šuman 2021/2022.

24.05.2021.
3 min

Fondacija Šuman iz Varšave je otvorila 17 volonterskih pozicija u okviru 9 projekata koji se realizuju u njihovim partnerskim organizacijama u Varšavi kao i drugim gradovima.

Volontiranje - Fondacija Šuman 2021/2022.

Foto: Pixabay

Radi se o aktivnostima sa decom i sa mladima, u školama, udruženjima, centrima za slobodno vreme mladih itd. i svi projekti se realizuju u okviru programa Evropska inicijativa za solidarnost (European Solidarity Corps).

Poziv za volontiranje se nalazi ovde, a u okviru poziva možete naći i info-pack sa detalnjim opisom svakog projekta i formular za prijave.

O iskustvu volontera/ki koji se trenutno nalaze tamo, među kojima je Sneža iz Beograda, možete pročitati više ovde, kao i na Fejbuk stranici Schuman Volunteers. Verujemo da će vam Sneža rado biti na raspolaganju ukoliko budete hteli/e da čujete o njenom iskustvu iz prve ruke.

Početak projekata jeste između oktobra i novembra 2021, a kraj jeste između juna i septembra 2022: tačni datumi pojedinačnih projekata možete pronaći u opisima na pozivu.

Osnovni uslovi koji se nude dugoročnim volonterima/kama, u skladu sa programom “ESC” (Evrospka Inicijativa za Solidarnost/European Solidarity Corps):

 • Smeštaj (u skladu sa opisom svakog od projekata),
 • Obroci ili novac za kupovinu namirnica tokom “radnih” dana kao i slobodnih dana,
 • Zdravstveno osiguranje,
 • Putni troškovi,
 • Učešće na 2 seminara sa drugim međunarodnim volonterima/kama,
 • Časovi jezika,
 • Džeparac za lične troškove kao što su telefonske/internet dopune, proizvodi za ličnu higijenu, odeća, knjige, bioskop, putovanja,
 • Supervizija na aktivnostima,
 • Mentorstvo i podrška u uključivanju u lokalnoj zajednici,
 • Potvrda o obavljenim volonterskim aktivnostima i stečenim kompetencijama (Youthpass sertifikat),
 • Podrška za administrativna pitanja poput osiguranja i viza.

Uslovi za učešće: uzrast između 18 i 30 godina, posvećenost zadacima, motivaciju za učenje poljskog jezika.

Pošalji svoju prijavu (prijavni formular se nalazi ovde) organizatorima putem mejla na volunteering@schuman.pl do 31.05.2021. Naslov mejla treba da bude „APPLICATION 2021." Ukoliko ti je potrebna pomoć oko pisanja prijave, javi nam se!

Ako ti je nešto ostalo nejasno, imaš neko pitanje ili ti je potrebna pomoć oko pisanja prijave uvek smo raspoloženi da odgovorimo. Možeš nam pisati na mejl ili nas možeš kontaktirati putem broja telefona (poziv, sms, Viber) na 063/1182804. 

Želimo da naglasimo da datumi početka pojedinačnih projekata zavise od razvoja situacije u vezi sa virusom COVID-19 u Srbiji kao i u Poljskoj.

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Art Weekend Belgrade 2021: Poziv za volontere
08.09.2021.
2 min

Art Weekend Belgrade 2021: Poziv za volontere

Volontiranje
Uhvati film traži volontere!
02.06.2020.
2 min

Uhvati film traži volontere!

Volontiranje
Postani volonter UN u lokalnoj zajednici!
27.07.2022.
5 min

Postani volonter UN u lokalnoj zajednici!

Volontiranje