Volontiranje

Za nove mostove: Volontiraj u kulturnom životu Novog Sada 2021.

19.05.2021.
2 min

 

Novi Sad će tokom 2022. godine s ponosom poneti prestižnu titulu Evropske prestonice kulture, predstavljajući svojim sugrađanima celogodišnji kulturni program koncipiran u ukupno osam programskih lukova, na krilima slogana „Za nove mostove”.

Za nove mostove: Volontiraj u kulturnom životu Novog Sada 2021.

Foto: Pixabay

Ukoliko volite kulturne događaje, želite da steknete nova znanja i iskustva, spremni ste za nove izazove, avanture i kreativan rad i želite da zajedničkim snagama kreirate bolje i kvalitetnije društvo, te doprinesete kulturnom životu grada, postanite deo volonterskog tima na projektu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, koji je i zvanično proglašen projektom od nacionalnog značaja.

U proteklih nekoliko godina, u okviru projekta kulturne prestonice, naš grad je dobio osam kulturnih stanica, prvu Gradsku koncertnu dvoranu, Muzička škola dobila je svoju zgradu posle 100 godina, Baletska posle 70, u septembru nam sledi četvrti Kaleidoskop kulture, a onda i 2022. – godina titule, kada će Novi Sad biti evropski centar kulture!

 

Prijavite se putem linka do 31. maja jer:

  • Kultura je bolja sa volonterima
  • Volontiranje u kulturi je odlično mesto za učenje i sticanje veština
  • Volonteri doprinose zajednici, gradu i društvu.

 

Ovaj poziv obuhvata:

Podršku u organizaciji različitih programa i aktivnosti tokom realizacije projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” (koncerti, izložbe, kulturni događaji, konferencije, Kaleidoskop kulture, Doček, anketiranja, podrška aktivnostima u kulturnim stanicama i drugo).

Osim toga, volonteri će imati priliku da učestvuju i u promociji projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” kroz tekstove, fotografije, video-snimke, rad u pres-centru i sa komunikacionim timom projekta, te ukoliko ste zainteresovani za karijeru i usavršavanje u nekoj od ovih oblasti, priključite se i steknite dragoceno iskustvo.

Volontiranjem u Evropskoj prestonici kulture stičete nova prijateljstva, usavršavate strane jezike, putujete, dobijate mogućnost da naučite i primenite neka nova znanja i veštine, obogatite svoju ličnost i delite pozitivnu energiju u svojoj najbližoj okolini.

Za sva pitanja možete nam se obratiti putem mejla office@nvs.rs.

Kopiraj link