Konferencije

Uhvati film konferencija: Od nediskriminacije do razvoja publike

26.09.2022.
3 min

Želite da vaš filmski festival poseti više ljudi, pogotovo nova publika, koja ređe dolazi na vaše događaje? Povećanje pristupačnosti vašeg Festivala, znači i razvoj publike – više posetilaca! Kako i zašto saznajte na stručnoj konferenciji „Od nediskriminacije do razvoja publike“ koja će se održati 13. oktobra od 10h u Kulturnom centru Novog Sada, u okviru 20. Međunarodnog filmskog festivala Uhvati film.

Uhvati film konferencija: Od nediskriminacije do razvoja publike

Specijalni govornik na konferenciji biće Matthijs Wouter Knol, direktor Evropske filmske akademije, u okviru koje se razvijaju programi razvoja publike i filmske edukacije.

Podršku konferenciji upravo je pružila Evropska filmska akademija, u okviru svog programa Knowledge sharing, pored Ministarstva kulture i informisanja.

Pozivamo vas da učestvujete na konferenciji, popunjavanjem prijavnog formulara na linku. Rok za prijavu je 7. oktobar, a broj mesta je ograničen!

Konferencija je namenjena organizatorima filmskih festivala i svima koji žele da nauče kako se povećanjem pristupačnosti događaja razvija publika odnosno širi krug korisnika – učesnika i realizatora događaja, ali i kreiraju snažniji participativni programi koji doprinose kvalitetu sadržaja i društvenim promenama.

Konferencija će dati odgovore na pitanja koje elemente pristupačnosti je neophodno ispuniti da bi se uticalo na razvoj publike, kako ih budžetirati, koje su dobrobiti pristupačnog festivala, ali i kako zajedničkim snagama možemo uticati na javnost i donosioce odluka da više pažnje i sredstava odvoje na pristupačnost filmskih festivala.

Pored direktora Evropske filmske akademije, na konferenciji će govoriti i:

Nakon izlaganja, planiran je Okrugli sto: „Prevazilaženje izazova filmskih i festivalskih producenata u postizanju pristupačnosti“, u okviru kojeg će prisutni moći izneti svoja iskustva, prepreke na koje nailaze u svom radu, postavljati pitanja i dobiti odgovore.

Konferencija se realizuje u okviru 20. Međunarodnog filmskog festgivala “Uhvati film”, koji je najpristupačniji filmski festival u regionu. Svi filmovi su audioopisani i sinhronizovani na srpski, po PRVI put u istoriji filmskih festivala u Srbiji. Svi filmovi su opisno titlovani na srpski. Svi govorni segmenti prevode se na srpski znakovni jezik. Svi događaji se realizuju u fizički pristupačnom prostoru – Bioskopu Kulturnog centra Novog Sada.

Cilj Festivala je afirmacija domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocija mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umetnost.

Više o predavačima/cama i detaljnu agendu pronađite: ovde.

* Radni jezik konferencije je srpski, osim obraćanja Matthijs Wouter Knol (Evropska filmska akademija) koje će biti na engleskom. Konferencija će se prevoditi i na srpski znakovni jezik.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Call for Papers: SEETEST Conference 2021.
27.04.2021.
2 min

Call for Papers: SEETEST Conference 2021.

Konferencije
Približava se PHP događaj godine
20.08.2021.
1 min

Približava se PHP događaj godine

Konferencije
Najveći Agile događaj u CEE regionu - Regional Scrum Gathering Belgrade 2021
08.09.2021.
4 min

Najveći Agile događaj u CEE regionu - Regional Scrum Gathering Belgrade 2021

Konferencije