Predavanja

Online info sesija o stipendijama Nemačke fondacije za životnu sredinu

31.01.2024.
2 min

Pozivamo Vas na online info sesiju o stipendijama Nemačke fondacije za životnu sredinu (Deustche Bundesstiftung Umwelt – DBU), koju će održati predstavnici fondacije na engleskom jeziku 6. februara u 17h.

DBU stipendije

Online info sesiji možete pristupiti putem Zoom-a.

Nemačka fondacija za životnu sredinu nudi stalno otvoren konkurs za stipendije za praksu ili istraživački boravak u trajanju od 6 do 12 meseci u organizacijama u Nemačkoj (univerziteti, instituti, ministarstva, nevladine organizacije, privatne kompanije).

Program stipendija podržava najširi spektar struka uz uslov da je predlog projekta u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, održivog razvoja, klimatskih promena ili obnovljivih izvora energije. Ciljna grupa su mladi istraživači i profesionalci – master diplomci (uz uslov da je diploma stečena u poslednjih pet godina ili master studenti pri kraju studija ili studenti doktorskih studija koji nisu pri kraju doktorskih studija), građani Srbije, sa znanjem nemačkog ili engleskog jezika.

Prijave se uzimaju u obzir dva puta godišnje – 5. marta i 5. septembra. Nakon prvog kruga selekcije kandidata, izabrani kandidati se pozivaju na intervju koji se održava krajem septembra ili u oktobru (u uslovima COVID-19 pandemije intervjui se održavaju online). Početak stipendije je 3-4 meseca nakon pozitivnog odgovora Komisije za izbor novih stipendista. Prvi mesec boravka podrazumeva kurseve nemačkog jezika, upoznavanje sa nemačkom kulturom i gradovima u organizaciji DBU fondacije, a ostatak u izabranoj organizaciji.

Iznos mesečne stipendije je 1.350 Eur + zdravstveno osiguranje, dok su troškovi istraživanja uglavnom pokriveni od strane host institucije.

Više informacija o stipendiji i prijavi pogledajte na ovom linku.

Kopiraj link

Slični tekstovi

16th International Summer School - National Energy and Climate Plans
16.06.2020.
2 min

16th International Summer School - National Energy and Climate Plans

Predavanja
Online Prezentacija DBU Stipendija za stručno usavršavanje
01.06.2021.
1 min

Online Prezentacija DBU Stipendija za stručno usavršavanje

Predavanja
16th International Summer School 2021
18.05.2021.
3 min

16th International Summer School 2021

Predavanja