Predavanja

rasPETLjAvanje – četvoromesečni onlajn program podrške učenju programiranja

09.01.2023.
2 min

Ministarstvo prosvete u saradnji sa Fondacija Petlja, a uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, organizuje rasPETLjAvanje – četvoromesečni onlajn program podrške učenju programiranja za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola uzrasta između 11 i 18 godina.

rasPETLjAvanje – četvoromesečni onlajn program podrške učenju programiranja

Foto: Petlja.org

Program je namenjen onima koji su posebno zainteresovani za učenje programiranja kroz rešavanje algoritamskih zadataka i potpuno je besplatan. U toku rasPETLjAvanja, polaznici i polaznice će učestvovati u onlajn predavanjima i rešavati zadatke u periodima između predavanja, za šta će biti obezbeđena podrška mentora sa iskustvom u programiranju i radu sa zainteresovanim učenicima i učenicama. Od polaznika/ca se očekuje posvećenost i kontinuirani rad.

Pripremljena su dva plana rada, jedan, namenjen početnicima/cama, i drugi koji obuhvata uvod u naprednije teme. Polaznici/ce će imati mogućnost da biraju plan koji odgovara njihovom predznanju, a u izboru će im pomoći samoevaluacioni test.

Predviđeno je da će rasPETLjAvanje trajati od 11. januara do početka maja 2023. godine. Planirano je da se predavanja održavaju vikendom, a raspored aktivnosti objavljen prijavljenim polaznicama i polaznicima.

Učenice i učenici se mogu prijaviti putem formulara koji se nalazi na sledećem link-u. Svi koji se prijave do 10. januara 2023. u 12:00 biće uključeni u program od početka, a zainteresovani mogu da se pridruže rasPETLjAvanju i kasnije tokom trajanja programa. Broj polaznika/ca nije ograničen.

Program rasPETLjAvanja organizuje Fondacija Petlja u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije.

Sva dodatna pitanja mogu se postaviti putem sledeće adrese elektronske pošte: raspetljavanje@mg.petlja.org.

Kopiraj link