Predavanja

TCA seminar „Language Policy and the European Strategies“

04.11.2022.
2 min

Fondacija Tempus poziva na prijavu za TSA seminar „Language Policy and the European Strategies” koji će se održati od 5. do 6. decembra 2022. godine u Lisabonu, u organizaciji portugalske nacionalne agencije za Erazmus+.

TCA seminar „Language Policy and the European Strategies“

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Glavni cilj seminara je da omogući izgradnju partnerstava za razvoj projekata na temu multilingvalnosti.

Učesnici će imati priliku da na seminaru istražuju neke od aspekata multilingvalnosti, da dobiju konkretne i praktične savete za uključivanje u evropske projekte i upoznaju potencijalne partnere. Pozvani govornici informisaće i inspirisati učesnike predstavljanjem primera uspešno realizovanih projekata kao što su  projekti u portugalskim školama sa dvojezičnim obrazovanjem po CLIL metodologiji ili konzorcijuma koji razvija evropski projekat za podršku prevođenju naučnih radova za objavljivanje – OPERAS+.

Događaj je namenjen pojedincima aktivnim u sektorima opšteg, stručnog visokog i obrazovanja odraslih – nastavnicima, predstavnicima obrazovnih institucija i donosiocima odluka, jer sa sve većom mobilnošću pitanja višejezičnosti zahtevaju nove pristupe ne samo u procesu učenja i nastave, u istraživačkoj komunikaciji i izdavaštvu, već i na nivou nacionalnih politika. Pri izboru učesnika prednost će imati predstavnici organizacija sa manje iskustva sa Erazmus+ partnerstvima za saradnju, kao i oni koji imaju konkretne ideje za projekte.

Za prijavu na ovaj seminar potrebno je popuniti registracioni formular.

Rok za prijavu je 9.11.2022. do podne.

Training and Cooperation Activities (TCA) su međunarodne aktivnosti (seminari, obuke, konferencije) koje su sastavni deo Erazmus+ programa. Učesnicima na TSA događajima Fondacija Tempus pokriva 95% troškova putovanja po principu refundacije, dok organizatori pokrivaju troškove smeštaja i hrane učesnika.

Napomena:

Broj mesta na TCA događajima je ograničen i prilikom izbora učesnika vodiće se računa o kvalitetu popunjene prijave, usklađenosti sa temom i ciljnom grupom događaja kao i poznavanju engleskog jezika. Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor, Fondacija Tempus može organizovati intervju i proveru znanja jezika.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-pošte: tcas@tempus.ac.rs

Kopiraj link