Projekti

Vikimedija Srbije otvara poziv za dodelu mikrograntova

27.01.2023.
3 min

Vikimedija Srbije raspisuje konkurs za dodelu sredstava radi realizacije projekata iz oblasti slobodnog znanja i kulture. Konkurs je posvećen projektima manjeg obima za koje postoji mogućnost rasta u dugoročne i održive projekte. Prijave su otvorene do 26. februara 2023. godine.

Vikimedija Srbije otvara poziv za dodelu mikrograntova

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Mikrograntovi su grantovi u iznosu do 500 evra i dodeljuju se jednom godišnje. Budući da se radi o projektima manjeg obima, idealna su prilika za sve nove volontere i volonterke koji žele da se podrobnije upoznaju sa Vikipedijom, ali i drugim Vikimedijinim projektima. Ukoliko dosada niste pisali članke na Vikipediji, to nije ograničavajući faktor, jer obuku možete dobiti potpuno besplatno i kroz saradnju sa nama ostvariti planirane ciljeve. U slučaju da niste ranije pisali projekte i niste sigurni kako se to radi, u toku trajanja konkursa možete se konsultovati sa predstavnicima Vikimedije Srbije u cilju dobijanja informacija potrebnih za kreiranje što kvalitetnijih projekata.

Pri pisanju predloga projekta, imajte u vidu da je najvažnije da se ciljevi projekta poklapaju sa ciljevima i strategijom Vikimedije Srbije, odnosno da vaše aktivnosti podrazumevaju obogaćivanje nekih od Vikimedijinih projekata. Vikipedija, Vikiknjige, Vikirečnik, Vikizvornik, Vikivesti, Vikicitat, neki su od projekata koje realizuje Zadužbina Vikimedija sa ciljem promocije i podrške stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja isključivo na neprofitan način. Imajte u vidu da su u pitanju manji projekti i da je gornja granica traženih sredstava 500 evra po projektu.

Kako da se prijavim?

  • Obrazac za predloge projekata možete preuzeti na ovom linku i popunjenog ga poslati na grants@vikimedija.org. Ukoliko vam je potrebna konsultacija prilikom popunjavanja obrasca, pišite nam. Obrazac se ne popunjava onlajn već se preuzima i popunjen šalje na navedenu mejl adresu.
  • Ciljevi projekta moraju biti u vezi sa slobodnim znanjem i rezultati moraju biti objavljeni pod slobodnom licencom.
  • Predloge nam dostavite najkasnije do 26.02.2023. godine.
  • Svi podnosioci projekata će do 10. marta biti obavešteni o ishodu.

Napomena: Imajući u vidu da je Vikimedija Srbije volonterska organizacija i da na projektima rade dobrovoljci koji ne dobijaju novčanu naknadu, kroz konkurs dodele mikrograntova se ne praktikuje isplata honorara. Dozvoljeni i nedozvoljeni troškovi navedeni su u okviru formulara.

Verujemo da ćete biti kreativni i puni ideja za nove viki poduhvate.

Za više detalja posetite sajt Vikimedije Srbije.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Konkurs i Open day za besplatnu Akademiju preduzetništva
11.12.2023.
2 min

Konkurs i Open day za besplatnu Akademiju preduzetništva

Projekti
Vruća stolica - oživi „Iskru svoje karijere”
15.05.2023.
4 min

Vruća stolica - oživi „Iskru svoje karijere”

Projekti
RISE konkurs za mlade sa dobrim idejama za društvo produžen do 6. novembra!
01.11.2022.
4 min

RISE konkurs za mlade sa dobrim idejama za društvo produžen do 6. novembra!

Projekti