Radionice

Poziv za buduće producente - FIST19 program usavršavanja

25.04.2024.
4 min

Ukoliko te zanima kako nastaje jedan umetnički projekat i koja je uloga pozorišnog producenta u njemu, prijavi se na program „In case of emergency…break glass and call a producer”! Ovaj intenzivni program usavršavanja namenjen je studentima iz Srbije i regiona koji svoju karijeru vide u polju umetnosti i kulture, a održaće se 24, 25. i 26. maja u Novoj Iskri (Cara Uroša 18, Beograd). „In case of emergency…break glass and call a producer” je deo programa 19. po redu Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST) koji organizuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

FIST19 program usavršavanja

„In case of emergency…break glass and call a producer” je trodnevni program sačinjen iz radionica i panela, u trajanju od 10 do 15 časova, čiji su predavači i govornici uspešni pojedinci iz sveta umetnosti, ali i korporativnog sektora. Cilj programa je da, kroz radioničarski rad, sučeljavanje perspektiva i otvoreni dijalog, studenti steknu nova znanja, ohrabre se da podele svoja razmišljanja sa profesionalcima i upoznaju buduće kolege iz svoje branše.

Polaznici programa će na radionicama biti u prilici da čuju profesionalna iskustva lidera iz različitih oblasti, ali i savladaju nove veštine i razviju sopstvene kompetencije. U drugom segmentu radionica, učesnici će uzeti aktivnog učešća u rešavanju konkretnog problema iz prakse, dok će ih predavači radionica mentorisati. Svoja rešenja, zaključke, ali i potencijalne nedoumice, polaznici će predstaviti jedni drugima, istovremeno jačajući veštine javnog govorenja i međusobnog slušanja.

Teme radionica su sledeće:

  • Poslovna komunikacija & odnosi u timu;
  • Kreativni proces & decision making;
  • Project pitching & intervju za posao.

Prva radionica, „Poslovna komunikacija & odnosi u timu”, kombinuje ekspertize iz oblasti umetnosti i biznisa, ukazujući na važnost efikasne komunikacije u poslovnom okruženju i neophodnost razvoja mekih veština za poboljšanje timskog rada. Druga radionica, „Kreativni proces & decision making”, pruža jedinstveni uvid u dva naizgled različita stanovišta, rediteljski i producentski, sa ciljem pronalaženja najboljeg rešenja određenog problema i izgradnje produktivnog sistema unutar autorskog tima kroz konstruktivni dijalog i saradnju. Treća radionica, „Project pitching & intervju za posao”, posvećena je veštini prezentovanja ideja, projekata i sebe putem intervjua, čime će polaznici steći korisne alate za svoj karijerni početak i naučiti kako da istaknu svoje vrednosti, znanja i kvalitete.

Već sada se možeš prijaviti za učešće u ovom programu na ovom linku, a podstičemo te da to učiniš što pre, jer je broj mesta ograničen!

Rok za prijavu je 10. maj, a kako bi sertifikat o učešću dospeo u tvoje ruke, neophodno je da prisustvuješ celokupnom programu.

Više informacija o samom programu, ali i drugim aktivnostima 19. Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST) pronađi na zvaničnom veb-sajtu festivala, Instagram i Tiktok nalogu.

Plan FIST19 program usavršavanja

Festival internacionalnog studentskog teatra (FIST) se po devetnaesti put održava u Beogradu od 20 do 25. maja u organizaciji studenata Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti. Festival za cilj ima umrežavanje budućih profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti kroz eksperiment i inovaciju u polju pozorišnog stvaralaštva. Ovogodišnje izdanje festivala, pod sloganom „(Pri)stani na pritisak” bavi se različitim vrstama pritiska sa kojima se mladi suočavaju u svojim dvadesetim godinama.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Besplatna letnja obuka - Treniraj advertajzing!
01.07.2021.
1 min

Besplatna letnja obuka - Treniraj advertajzing!

Radionice
Besplatna MET letnja škola za srednjoškolce i studente
16.07.2021.
1 min

Besplatna MET letnja škola za srednjoškolce i studente

Radionice
Seminar:  Social permaculture
14.07.2021.
4 min

Seminar: Social permaculture

Radionice