Takmičenja

14. književni konkurs "Andra Gavrilović 2023"

15.11.2023.
2 min

Resavska biblioteka u Svilajncu raspisuje 14. Književni konkurs „Andra Gavrilović 2023“ za književno stvaralaštvo na srpskom jeziku u dve oblasti:

 • pripovetka
 • književna kritika, osvrti, prikazi, eseji koji vrednuju dela objavljena od 2010. godine do danas

Književni konkurs

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Književna nagrada „Andra Gavrilović“ dodeljuje se ravnopravno u obe kategorije, a sastoji se od povelje i novčanog iznosa.

Uslovi konkursa:

 • Na konkurs slati neobjavljene radove (u štampanoj i elektronskoj formi), pisane na srpskom jeziku ćirilicom.
 • Preporučeni obim radova je od 5000-20000 karaktera sa razmakom, fontom Times New Roman – Serbian - Cyrilic, za neophodne termine, skraćenice i sl. Times New Roman – English.
 • Učesnici šalju 1 (jedan) rad (u okviru jedne oblasti) potpisan šifrom.
 • Ukoliko autor šalje i pripovetku i kritiku, oba rada potpisuje istom šifrom.
 • Radove dostaviti na e-mail adresu andragavrilovic@gmail.com
 • Poslati  2 (dva) dokumenta u .doc formatu programa Microsoft Word ( ili nekog drugog editora teksta otovorenog koda) i to:
  1. rad potpisan šifrom
  2. u drugom dokumentu napisanu šifru i njeno razrešenje, zatim ime i prezime autora i kontakt : broj telefona, e-mail i kratku biografiju.

Žiri u sastavu Tatjana Janković, književnica i viši dipl. bibliotekar, dr Dragan Babić, književni kritičar i esejista i Olivera Mijailović, prof. jugoslov. i opšte knjiž. i viši dipl. bibliotekar RBS, izdvojiće najuspešnije radove koji će biti objavljeni u zborniku „Crte i reze 14“.

Rezultati konkursa biće saopšteni javnosti početkom februara 2024. godine. Svečana dodela nagrada dobitnicima i promocija Zbornika izabranih radova „Crte i reze 14“ održaće se u Svilajncu tokom marta 2024.

Konkurs je otvoren do 31.12.2023. g.

Za sva potrebna obaveštenja obratiti se Resavskoj biblioteci u Svilajncu 035/321-531 ili na e-mail: andragavrilovic@gmail.com.

Kopiraj link