Takmičenja

Case Study Show 2024 - Idealna prilika da osvojiš praksu

19.02.2024.
4 min

Budi i ti deo jubilarnog 18. održavanja CASE STUDY SHOW-a, u periodu od 7. do 15. marta. Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd i ove godine tradicionalno organizuje ovaj projekat koji broji oko 200 učesnika.

Case Study Show 2024

ESTIEM je internacionalna organizacija koja povezuje studente širom Evrope i koja je posvećena jačanju odnosa između akademske i poslovne zajednice.

Šta je to CASE STUDY SHOW?

Case Study Show je projekat koji ti pruža priliku da se povežeš sa velikim brojem kompanija i drugih studenata, pokažeš svoj potencijal u rešavanju nekog poslovnog problema neke od najvećih kompanija na našem tržištu i tako osvojiš praksu u istoj. Ovaj projekat ne predstavlja samo priliku za učenje i profesionaln i lični rast studenata, već i za kompanije da otkriju i angažuju budeće lidere i u svojim redovima.

Zbog svega navedenog, Case Study Show predstavlja najveći projekat Beogradskog univerziteta koji nastavlja da raste iz godine u godinu i donosi divne uspomene i konekcije sa vodećim kompanijama na našim prostorima.

Uspeh počinje od tebe

Projekat čini nekoliko delova koji se odnose na nekoliko pažljivo osmišljenih radionica, intervjua sa kompanijama i ostalim delovima koji će te pripremiti za uspešan ulazak u korporativni svet.

7. mart - Prvi dan projekta je rezervisan za svečano otvaranje projekta i formalno, ali i neformalno upoznavanje učesnika sa kompanijama. Kroz Show (Me) Business će kompanije imati priliku sa upoznaju učesnike sa svojim načinom rada i poslovanja, dok će tokom Meet up-a učesnici kroz neformalnu komunikaciju ostvariti prvi kontakt sa kompanijama i iskoristiti svoju šansu da ostave dobar utisak.

8-10. marta - Za naredna 3 dana su osmišljene radionice koje će se realizovati kroz Case Academy i Business Case Academy, na kojima će učesnici imati priliku da steknu potrebna znanja i veštine za rešavanje studije slučaja.

  • Studenti prve, druge i treće godine koji nemaju prethodnog iskustva u rešavanju studije slučaja će na Case Academy imati priliku da nauče metodologiju rešavanja studije slučaja, ali i da od iskusnih predavača čuju sve o veštinama koje su im neophodne u daljoj karijeri.
  • Za studente viših godina i master studija, detaljnija predavanja koja ih spremaju za rešavanje studije održavaju se u okviru Business Case Academy.

13. i 14. mart - Trenutak da studenti prezentuju svoja rešenja na kojima su radili pred predstavnicima kompanija. Case Room i Business Case su organizovani tako da svaki tim ima podjednaku mogućnost da svoje rešenje i sebe predstavi na najbolji način, osvoji nagrade, a studenti starijih godina imaju i priliku da osvoje praksu.

15. mart - Studente čeka posebna prilika da osvoje praksu kroz Speed Dating, sedmominutne intervjue sa predstavnicima vodećih kompanija. Ovaj deo projekta omogućava studentima da zakorače u korporativni svet i započnu svoju karijeru, a i unaprede svoje veštine za buduće intervjue.

Ovom prilikom pozivamo tebe i sve ostale studente Univerziteta u Beogradu da se oprobaju u rešavanju realnih poslovnih problema, steknu nova znanja i poznanstva i potencijalno pobede u praksi.

Da, uspeh počinje od tebe. Zato je bitno da odabereš pravi početak!

Prijave su OTVORENE i traju do 20. februara.

Za više informacija, posetite naše društvene mreže: Instagram @estiemlgbelgrade, Facebook ESTIEM LG Belgrade, Facebook Case Study Show, LinkedIn ESTIEM LG Belgrade, LinkedIn Case Study Show, TikTok @estiem.lg.belgrade.

Prijave su otvorene putem ovog formulara.

Kopiraj link