Takmičenja

EESTech Challenge 2024 Novi Sad - AI Applications

19.03.2024.
2 min

Od EESTEC komiteta u Madridu do Baku-a, studenti elektrotehnike se već sedam godina takmiče i oni najbolji predstavljaju svoje univerzitete u finalnoj rundi, sve u sklopu jednog velikog izazova - EESTech Challenge. No, po čemu je ovaj 24-časovni i tematski hakaton tako voljeni izazov?

EESTech Challenge 2024 Novi Sad - AI Applications

EESTEC LC Novi Sad ima priliku da 27. aprila 2024. godine po peti put organizuje lokalnu rundu ovog neverovatnog događaja. Prva finalna runda EESTech Challenge - a 2017. godine održana je u Cirihu, a ove godine održava se bliže nama, u Sarajevu, gde će doputovati ukupno 18 timova iz 12 država. Na ovaj način EESTEC spaja studente širom Evrope, i pruža poznanstva među budućim ekspertnim programerima.

Izazovu nije kraj jer samom hakatonu prethodi i akademski deo koji se sastoji i iz predavanja i panel diskusije. Ove godine vrednim učesnicima pružamo priliku da pre samog hakatona učestvuju i na radionicama i dodatno se spreme za ovogodišnju temu.

Svake godine EESTech Challenge je obeležen drugačijom temom u svetu nauke, a ove godine tema je AI Applications. Učesnici će se posvetiti osnovnim elementima generativne veštačke inteligencije, fokusirajući se na ključne modele veštačke inteligencije koji pokreću inovacije u ovoj oblasti. Uz iskusne mentore, od učesnika se očekuje da pre svega iznenade sebe, i podginu svoje znanje na novi nivo.

Dakle EESTech Challenge je jedan akademski i ozbiljan programerski izazov koji pruža studentima prostor za rast svojih veština kroz radionice, znanja kroz predavanja i diskusije slušajući eksperte u ovom polju ali i nova iskustva i vredna poznanstva važna za lični i profesionalni razvoj.

Prijave su zvanično otvorene do 31. marta putem ovog formulara, a aktuelne novosti o događaju možete pratiti putem Instagram stranice @eestech.challenge.ns ili na Linkedin profilu EESTec Challenge Novi Sad.

Kopiraj link