Takmičenja

Filmski festival "Kameo" - regionalni studentski festival

11.05.2023.
1 min

Filmski festival "Kameo" je regionalni studentski festival kratkometražnog filma koji se po drugi put održava u Čačku, gradu koji ove godine nosi titulu nacionalne prestonice kulture. Za razliku od prošle godine, drugo izdanje festivala je regionalnog karaktera, što podrazumeva prostore bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Srbija).

Filmski festival "Kameo"

Filmski program obuhvata igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove, svih žanrova.

Primarni cilj nam je da pružimo apsolutnu slobodu autorima, kao i prostor za izražavanje, te je jedino konkretno ograničenje zapravo trajanje filmova - do 30 minuta.

Festival je nastao na inicijativu kino kluba koji su osnovali studenti, ljubitelji filmske umetnosti. Pošto su oni inicijatori i organizatori festivala, i sam festivalski koncept je studentski. Prvi radovi i filmovi se često zaboravljaju i retko se negde prikazuju. Kameo je prostor gde mladi autori dele svoje rane radove sa publikom i upoznaju kolege iz celog regiona sa kojima će u budućnosti sarađivati u vidu koprodukcija.

Publika se ne susreće često sa formom kratkometražnog filma, te smo odlučili da održimo masterklasove sa afirmisanim autorima i autorkama koji će podeliti svoja filmska iskustva, kao i filmske radionice kroz koje publika može naučiti više o snimanju i jeziku filma.

Prijave su otvorene do 15. maja! Možeš poslati svoj kratkometražni igrani/dokumentarni/animirani/eksperimentalni film preko linka na ovom sajtu.

Prijave su besplatne!

Kopiraj link