Takmičenja

FTN Challenge Junior - takmičenje za srednjoškolce

21.02.2024.
2 min

FTN Challenge Junior je takmičenje koje ESTIEM lokalna grupa Novi Sad organizuje od 2015. godine u saradnji sa Departmanom za industrijsko inženjerstvo i menadžment sa Fakulteta tehničkih nauka.

ftn

Takmičenje uključuje učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola i odvija se u dve discipline: Elevator Pitch i Debata. Ove godine takmičenje se održava od 15-17. marta.

Elevator pitch predstavlja takmičenje u kratkim idejnim biznis prezentacija. Timovi imaju 4 sata za rešavanje zadatka i 90 sekundi za predstavljanje svog rešenja, nakon kojih sledi 10 minuta za odgovaranje na pitanja sudija.

Debata predstavlja formalnu diskusiju između dve strane, na određenu temu ili problem, gde se iznose argumenti u prilog različitim stanovištima, poštujući unapred dogovorena pravila.

Učesnici na našem takmičenju imaju priliku da izraze svoju kreativnost i pokažu svoje sposobnosti i pre nego što upišu fakultet. Samo takmičenje, kao i zadaci su prilagođeni njihovom uzrastu, tako da nije potrebno predznanje kako bi se prijavili. Radionice koje će učesnicima dati smernice i podršku pred samo takmičenje održaće se 15. marta. Za takmičare koji nisu iz Novog Sada, obezbeđeni su smeštaj i hrana. 

FTN Challenge Junior predstavlja sjajnu priliku da se učesnici upoznaju sa disciplinama i steknu znanje koje će moći da primene, kako u poslovnim situacijama, tako i u privatnom životu. Osnovna ideja jeste da se đaci uključe u takmičenja edukativnog karaktera, koja bi ih podstakla da rade na sebi, usavrše se i pronađu sebe i svoj put budućnosti. Ovim putem pozivamo sve učenike 3. i 4. razreda srednje škole širom Srbije da popune prijavnu formu i prijave se na takmičenje.

Prijave su otvorene na ovom formularu do 3. marta 2024.

Kopiraj link