Takmičenja

Konkurs SKCNS-a za prijem u Omladinski teatar

11.04.2024.
3 min

Studentski kulturni centar Novi Sad poziva vas u Omladinski teatar! Rok za prijave je 20. april 2024. Učešće je besplatno.

Konkurs SKCNS-a za prijem u Omladinski teatar

Ukoliko volite pozorište i gluma je vaša strast, ukoliko ste se već oprobali na daskama koje život znače ali i ako nemate iskustva, a imate želju da se bavite pozorištem, Omladinski teatar je pravo mesto za vas. Ovog proleća, otvaramo vrata i pozivamo vas da postanete deo našeg tima!

Konkurs je namenjen kako studentima Novosadskog univerziteta, tako i svim mladima od 16 do 30 godina.

Učešćem u Omladinskom teatru, mladi će dobiti priliku da svoj talenat, sklonost i ljubav prema pozorišnoj umetnosti, književnosti, scenskim umetnostima u najširem smislu, razvijaju i neguju na našoj novoj sceni. Nova sala sa svom tehničkom opremom, kao i manje prostorije u novom objektu SKCNS-a, nude brojne mogućnosti za organizovanje rada u manjim ili većim grupama.

Osnivanje Omladinskog teatra – studentske pozorišne družine, u sklopu rada SKCNS-a potreban je i značajan deo delatnosti naše ustanove, čiji je cilj, između ostalog i unapređenje i razvijanje kulturne produkcije i ponude za mlade. Naša ideja je da čuvamo, edukujemo i razvijamo umetnički duh mladih, da im obezbedimo prostor, vreme i alate, kako bi se izrazili na sceni pod stručnim i motivisanim mentorstvom.

Mentorka je Tatjana Bokan, pozorišna, televizijska i filmska glumica, sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom i mladima, koje je stekla kroz školu glume koju je vodila.

Vizija Omladinskog teatra je da razvija novu scenu u Novom Sadu, pod okriljem SKCNS-a, te da otvori vrata mladima koji žele da se bave pozorištem, glumom i javnim nastupom, režijom, kreativnim pisanjem, kao i da u budućnosti kreira predstave u sopstvenoj produkciji. Polaznici i polaznice učestvovaće u ovom kreativnom procesu “od papira do reflektora”, odnosno od ideje do realizacije.

Odabir dramskog teksta biće prilagođen interesovanjima, problemima i pitanjima mladih, i baviće se društveno angažovanim i aktuelnim temama: odrastanje, mentalno zdravlje mladih, vršnjačko nasilje, ljubavni problemi, izazovi koje nose društvene mreže i snalaženje u savremenom svetu.

Formular za prijave nalazi se na ovom linku.

Svi koji se prijave biće obavešteni o datumu i satnici audicije za Omladinski teatar za koju treba da pripreme kratki monolog, pesmu ili imitaciju.

Nakon formiranja grupe/a, polaznici će se sretati u redovnim terminima, odnosno na probama, koje će se održavati dva puta nedeljno po tri sata, u zgradi Studentskog kulturnog centra Novi Sad (Ulica Vladimira Perića Valtera 5, Novi Sad).  

Polaznici/e će na vežbama učiti i usavršavati dikciju, pokret, glas, glumačke tehnike, fizičke vežbe, radiće na odabranim tekstovima, učiti o elementima predstave kao što su građenje lika, mizanscen, kostim, muzika, ali i o važnosti timskog rada sa akcentom na poštovanje, podršku i zajedništvo.

Završnica ovog procesa biće predstava koju će mladi izvesti pred publikom na sceni SKCNS-a.

Dobro došli!

Kopiraj link

Slični tekstovi

11th Balkans Beyond Borders Short Film Festival - "ContrUst"
11.06.2021.
3 min

11th Balkans Beyond Borders Short Film Festival - "ContrUst"

Takmičenja
Otvoren filmski konkurs za Green Fest 2021.
24.06.2021.
2 min

Otvoren filmski konkurs za Green Fest 2021.

Takmičenja
Otvoren poziv za prijavu radova na Alternative film/video festival 2021
30.07.2021.
1 min

Otvoren poziv za prijavu radova na Alternative film/video festival 2021

Takmičenja