Takmičenja

Konkurs za kratku priču: Trenutak kad je meni počeo rat

15.03.2022.
2 min

Forum ZFD Srbija raspisuje književni konkurs za neobjavljenu priču “Trenutak kad je meni počeo rat”, s namerom da ponudi književni odgovor na temu poimanja sukoba koji su počeli raspadom Jugoslavije, a završili se bezmalo jednu deceniju kasnije. Želja nam je da prikupimo lična sećanja, ili sećanja drugih ljudi koje ste nekad čuli, kao ona koja izlaze iz zone iskustvenog i prelaze u fikciju u formi kratke priče.

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock

Pravo učešća na nagradnom konkursu imaju svi autori/ke koji pišu na bosanskom, hrvatskom, crnogorskom ili srpskom jeziku.

Rok za slanje radova je 31.03.2022. Radove slati na email: kratka.prica.forumzfd@gmail.com.

Radovi ne smeju biti prethodno objavljeni. Tekst se smatra objavljenim ukoliko se nalazi u knjizi, časopisu i/ili na internetu pre objavljivanja saopštenja žirija književnog konkursa.  

Priču treba potpisati šifrom, a rešenje šifre sa ličnim podacima, adresom, brojem telefona i e-mail adresom autora/ke šalje se uz tekst.

Dužina pojedinačne priče ne može da prelazi 10.000 slovnih mesta, uključujući i razmake.

Tročlani žiri odabraće za objavljivanje deset priča, od kojih će tri prvonagrađene dobiti novčani iznos od 180 evra bruto. U knjigu će pored deset priča odabranih na konkursu, biti uvršteno i petnaest priča po pozivu izdavača i urednika.

Kontakt za dodatne informacije: +381603119857 ili pejovic@forumzfd.de.

Kopiraj link