Takmičenja

„Napravi svoj bioskop” u sklopu desetog „21114 Film festa"

13.06.2024.
2 min

Poziv komšijama pod nazivom „Napravi svoj bioskop” u sklopu desetog 21114 Film festa! Novo kulturno naselje poziva bioskobdžije i sve koji se tako osećaju!

„Napravi svoj bioskop” u sklopu desetog „21114 Film festa"

Foto: Novo kulturno naselje

Jubilarni deseti „21114 Film fest” održaće se tokom četiri dana, od 29. avgusta do 1. septembra, na nekoliko starih i novih lokacija na otvorenom na Novom naselju.

Uz raznovrsne dugometražne i kratkometražne selekcije, ekipa 21114 Film festa i Novog kulturnog naselja odlučila je da i ove godine u program uvrsti „Napravi svoj bioskop”. Glavni cilj poziva je povećanje angažovanja zajednice u kreiranju festivala i pružanje jedinstvene prilike za sve filmske entuzijaste koji žele da svoje omiljene filmove podele sa publikom na svoj način. Filmovi mogu da budu i iz privatne arhive.

Potrebno je osmisliti lokaciju (na otvorenom ili u zatvorenom prostoru; privatnom ili javnom) na Novom naselju; realizovati ideju u sklopu trajanja festivala (29.8 - 1.9); osmisliti program - filmove, videe i klipove koji bi se prikazivali; kao i prateći program večeri ukoliko je predviđen.

Marina Todić iz Novog kulturnog naselje kaže: „Podstičemo domaćine bioskopa da budu slobodni i kreativni. Sve ideje su dobrodošle, kao i prateći programi koji upotpunjuju projekcije. Domaćini mogu da se jave da zajedno oblikujemo ideje i pomognemo u produkciji u vidu obezbeđivanje tehnike, prava, lokacija i tako dalje.”

Poziv je otvoren do petka, 5.7.2024. godine kada će organizatori festivala stupiti u kontakt sa prijavljenima i raditi na oblikovanju ideja, a nešto kasnije, na obezbeđivanju svih neophodnih resursa kako bi program bio realizovan u najkvalitetnijem i najmaštovijem obimu.

Za prijavu je potrebno u slobodnoj formi, dostaviti osnovne podatke o domaćinu bioskopa, predlog selekcije filmova, predlog lokacije i koncepta bioskopa.

Svoje prijave možete poslati na 21114filmfest@gmail.com ili u inboks Fejsbuk i Instagram stranica - Novo kulturno naselje.

Za već poznate kratkometražne selekcije konkurs uveliko traje - otvoren je do 1.7.2024. a prijave filmova vrše se preko sledećeg linka - filmfreeway.com/21114-Filmfest 

Za sva ostala pitanja, možete se obratiti na adresu novokulturnonaselje@gmail.com, kao i na broj telefona 0600586161.

Kopiraj link