Takmičenja

NTP Beograd otvorio prijave za lokalno AIM Startup takmičenje

26.01.2022.
2 min

Najbolji startapi iz Srbije dobiće priliku da predstave svoje inovativne proizvode i usluge na globalnom investicionom skupu i startap takmičenju AIM 2022, koji će od 29. do 31. marta 2022. godine u okviru svetske izložbe Expo2020 u Dubaiju, okupiti vodeće svetske predstavnike kapitala, investitore i preduzetnike. 

Učešće startapa iz Srbije omogućiće Naučno-tehnološki park Beograd, u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku i Severnoj Africi, organizacijom lokalnog startap takmičenja za učešće na ovom prestižnom događaju. Na lokalnom takmičenju biće odabrano do 5 startapa iz Srbije koji će dobiti mogućnost da se predstave globalnoj publici i investitorima u UAE. Najboljem među 5 odabranih startapa (lokalnom pobedniku) biće obezbeđen i direktan plasman u globalno finale AIM Startup 2022 takmičenja, dok će preostala četiri startapa dobiti priliku da učestvuju u  pitch takmičenju i bore se za kvalifikaciju u veliko finale.

Prijave su otvorene na linku, a startapi mogu aplicirati do 7. februara.

Jedanaesti po redu investicioni skup The Annual Investment Meeting izvanredna je prilika za sve startape koji nastoje da prikupe kapital, uvećaju globalnu vidljivost, prošire se na nova tržišta i uspostave nove poslovne kontakte.

Događaj je hibridnog tipa. Kotizacije su obezbeđene za svih 5 kompanija, a troškovi puta obezbeđeni su za 3 najbolje rangirana startapa. U zavisnosti od epidemiološke situacije, startapi mogu učestvovati i online.

Pravo učešća na lokalnom takmičenju imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, u većinskom srpskom vlasništvu, koje su u dosadašnjem razvoju prikupile finansiranje od najmanje 50.000 EUR i nisu starije od 10 godina. Kriterijumi po kojima će se ocenjivati su: iskustvo i ekspertiza tima, tržište i biznis model, dosadašnji razultati i planovi, industrija u kojoj startap posluje, pitch deck i značaj učešća na AIM događaju za dalji razvoj startapa.

Annual Investment Meeting (AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, koja je do sada okupila više od 124.000 posetilaca, oko 3.500 izlagača i suizlagača kao i preko 1.800 govornika iz 160 zemalja sveta. Tema ovogodišnjeg izdanja je "Ulaganje u održive inovacije za uspešnu budućnost“, a AIM 2022 će još jednom biti mesto susreta korporativnih lidera, privrednika, regionalnih i međunarodnih investitora, preduzetnika, te vodećih akademskih i investicionih stručnjaka, visokih vladinih zvaničnika i donosioca odluka. 

Kopiraj link

Slični tekstovi

Fishbowl Challenge 2021/2022
17.06.2021.
2 min

Fishbowl Challenge 2021/2022

Takmičenja
Konkurs za nagradu „Dragan Janjić“ – tema „Medijska pismenost“
10.04.2024.
4 min

Konkurs za nagradu „Dragan Janjić“ – tema „Medijska pismenost“

Takmičenja
Konkurs za izbor najboljih studentskih radova o EU - 2022
14.09.2022.
3 min

Konkurs za izbor najboljih studentskih radova o EU - 2022

Takmičenja