Takmičenja

Predložite mlade i talentovane ljude za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“

17.01.2023.
3 min

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić i ITKonekt-a iz Beograda, ove godine po peti put nagrađuje mlade i talentovane ljude u šest zvaničnih kategorija.

Predložite mlade i talentovane ljude za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“

Foto: Srđan Spasić/Organizacija Nađi Raula

Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“ pokrenuo je Jovan Milić sa željom da se u društvu promovišu i dodatno ističu uspešni mladi ljudi. 

„Kada smo osnivali nagradu, imali smo na umu samo jedno, a to je da podržimo mlade i talentovane ljude iz naše države i regiona. Kroz ovo priznanje svake godine promovišemo najuzvišenije vrednosti u našem društvu i trudimo se da tim mladim ljudima budemo neophodni vetar u leđa“ – ističe Milić i dodaje da je ograničenost jako loša po društvo: „Znate, zatvoreni i ograničeni ljudi guše se u neznanju i kreću se putem koji ih vodi u ambis nesreće. Zato je važno da negujemo otvorenost mladih ljudi, otvorenost da rasuđuju i da budu slobodni, a da ne bismo bili u pomenutom ambisu nesreće potrebno je da ulažemo u budućnost svakog zdravog društva, a to su mladi i talentovani ljudi.“

Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ dodeljuje se u šest kategorija: nauka i obrazovanje, kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, institucija godine i specijalno priznanje. Svake godine dodeljuje se i Plaketa mira, pojedincima koji svojim radom poboljšavaju položaj mladih. Od pre dve godine, odlukom komisije dodeljuje se i medalja humanosti. Priznanja se dodeljuju učenicima, studentima i mladima do 35 godina starosti.

„Pozivamo zainteresovana fizička i pravna lica da pošalju svoje predloge. Neophodno je da popune formular i da isti pošalju na adresu: sma.nominacije@gmail.com Konkurs za dodelu Nagrada “Svetislav Milić – mladima od srca”, otvoren je do 1. oktobra, a imena dobitnika biće saopštena u prvoj nedelji novembra, dok je svečana dodela zakazana za drugu nedelju novembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Nišu” – zaključuje Milić.

U prethodnim godinama nagrađeno je 40 pojedinaca i institucija, među kojima i: Nj.S. Patrijarh srpski gospodin Porifrije, Nj.K.V Princeza Ljubica Karađorđević, proslavljeni košarkaš Stefan Jović, dr Maja Mijajlović, Veljko Đurić, Emilija Jovanović, Luka Radičević, Jana Dragović, Fakultet umetnosti u Nišu, Centar za talente Čačak, Matematička gimanzija u Beogradu i drugi. Za nagradu „Svetislav Milić“, prema pravilniku Nagrade mogu se predložiti pojedinci i/ili institucije. Kandidati ne mogu samostalno da se prijave.

Potrebno je poslati nominacije moraju da sadrže: kratku biografiju kandidata – popunjeni formular prijave, koji je moguće preuzeti na sajtu organizacije, opis aktivnostirelevantne dokaze, odnosno linkove ka web stranicama, gde se komisija može detaljnije upoznati sa radom kandidata.

Predloge sa pratećom dokumentacijom potrebno je poslati na mejl: sma.nominacije@gmail.com najkasnije do 1.10.2023. godine.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Predložite mlade talente za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“
26.01.2024.
5 min

Predložite mlade talente za Nagradu „Svetislav Milić – mladima od srca“

Takmičenja
Poetski konkurs: Pesma inspirisana Jovanom Dučićem
10.04.2024.
1 min

Poetski konkurs: Pesma inspirisana Jovanom Dučićem

Takmičenja
Konkurs za dodelu nagrade Zadužbine Đoke Vlajkovića 2022.
21.12.2022.
2 min

Konkurs za dodelu nagrade Zadužbine Đoke Vlajkovića 2022.

Takmičenja