Takmičenja

Prijavite filmove na deveti 21114 Film fest!

09.06.2023.
3 min

Pozivi za kratkometražne selekcije devetog po redu 21114 Film festa su otvorene!

21114 Film fest održaće se od 31. avgusta do 3. septembra na više lokacija na novosadskom Novom naselju, a selekcije koje će činiti festival su dugometražna selekcija kao i tri kratkometražne - Zlatni čep, Internacionalna selekcija i Animirani kratki

Prijavite filmove na deveti 21114 Film fest!

Već tradicionalna selekcija „Zlatni čep”, predstaviće filmska ostvarenja kratkog metra sa područja bivše Jugoslavije. Dokumentarni i igrani filmovi autora do 35 godina čija se premijera desila maksimalno 18 meseci pre održavanja festivala, prve festivalske večeri takmičiće se za nagradu publike „Novonaseljski Zlatni čep”. Selekcija za cilj ima promociju mladih režisera, autora, dramaturga, amatera i entuzijasta i daje priliku za prikaz sopstvenog dela na velikom platnu pred mnogobrojnom publikom. Selektorka selekcije „Zlatni čep” je rediteljka Ružica Anja Tadić, koja će svojim velikim iskustvom i vizurom mladog autora odgovorno izabrati najbolje!

Internacionalna selekcija, tri godine unazad okuplja publiku zainteresovanu za kratke dokumentarne i igrane filmove iz celog sveta. Novo naselje će ugostiti filmove sa različitih meridijana i filmove čija se premijera desila maksimalno 18 meseci pre održavanja festivala. Novosadski glumac i reditelj - Igor Pavlović će ovog puta svoja znanja i kompetencije iskoristiti u ulozi selektora Internacionalne selekcije. 

Selekcija „Animirani kratki” ove godine debituje na festivalu. Novo kulturno naselje, pokrenuto sopstvenim radom na polju produkcije animiranih filmova, a uz podršku prijatelja i saradnika iz sveta animacije na Naselje dovodi selekciju kratkometražnih animiranih filmova kako iz regiona tako i iz celog sveta. Kako misija 21114 Film festa osnažuje mlade umetnike i kreativce, ove godine će se kao selektor selekcije „Animirani kratki” oprobati mlad, ali veoma iskusan i posvećen animator Marko Draško. 

Selekcija „Trešnja fest” podkasta biće gost festivala. Ljubitelji treš kulture će uz selektora Igora Kovačevića imati priliku da, kao i svakog četvrtka uveče, sada uživo gledaju, komentarišu i ocenjuju treš filmove. Vaša filmska ostvarenja koja nikada nisu ugledala svetlost dana, interesantni kućni videi i spontani snimci će biti prikazani ukoliko ih pošaljete na mejl adresu - 21114filmfest@gmail.com

Prijave za kratkometražne selekcije 21114 Film festa šalju se preko FilmFreeway platforme, a rok za prijavu jeste 1. avgust 2023. godine.

Filmski festival na Novom naselju, na jedinstvenim lokacijama pod otvorenim nebom prošlih godina je prikupio velike simpatije publike. Ove godine će Novo kulturno naselje premijerno prikazati četiri filma iz sopstvene produkcije i time debitovati na kao filmska produkcija.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Konkurs za prijave filmova na 12. MikroFAF
19.07.2021.
4 min

Konkurs za prijave filmova na 12. MikroFAF

Takmičenja
Otvoren poziv za prijavu radova na Alternative film/video festival 2021
30.07.2021.
1 min

Otvoren poziv za prijavu radova na Alternative film/video festival 2021

Takmičenja
Filmski festival "Kameo" - regionalni studentski festival
11.05.2023.
1 min

Filmski festival "Kameo" - regionalni studentski festival

Takmičenja