Takmičenja

Prvi World Music Festival Pocket Globe

20.05.2022.
2 min

Otvoren je javni poziv za učešće na konkursu Serbian Globe World Music Festivala Pocket Globe, koji traje do 15. juna 2022. godine.

Prvi World Music Festival Pocket Globe

Festival Pocket Globe predstavlja prirodan nastavak istoimene serije koncerata, koja se od jeseni 2019. godine odvijala u Eđšeg – kulturnoj stanici, i koja je kasnije, za vreme korone, dala važan doprinos proizvodnji novih onlajn sadržaja u okviru Evropske prestonice kulture.

Sam festival, kao višednevna manifestacija posvećena world music žanru – privlačnom, raznobojnom, stvorenom za radoznale duše – jeste nešto što je nedostajalo Novom Sadu.

Na prvom Pocket Globe-u, koji će biti održan od 10. do 12. novembra 2022, u Srpskom narodnom pozorištu i Sinagogi, u okviru programskog luka Druga Evropa projekta Novi Sad Evropska prestonica kulture, nastupiće umetnici iz Irana, Turske, BiH, Francuske, Maroka, Slovenije...

U takav milje Pocket Globe želi da smesti i koncert jednog domaćeg umetnika / benda. Zato: ne propustite konkurs Serbian Globe!

Po zatvaranju konkursa, petočlani žiri će da izabere umetnika / bend, koji će učestvovati na prvom izdanju Pocket Globe-a.

Na konkursu mogu da učestvuju umetnici roots i world music žanra. Osim toga, mogu da se prijave umetnici koji veći deo godine žive i rade u Srbiji – u bendu mogu biti i strani državljani (ne kao lideri), ali je važno da je baza benda naša zemlja.

Na konkursu ne mogu da učestvuju oni umetnici koji su članovi Pocket Globe festivalskog tima, niti njihovi najbliži srodnici, kao ni članovi žirija.

Za konkurs je potrebno dostaviti:

1) biografija umetnika / benda, 2) dve fotografije, 3) video-linkovi (poželjno je da se tu nađu i zvanični video-spot i snimak sa nastupa), 4) download link ka digitalnom albumu ili ka streaming platformi, 5) rajder-lista

Prijava se može ostvariti elektronski, putem mejla:

pocketglobefestival@gmail.com

Kopiraj link