Volontiranje

Otvoren je poziv za volontere za Vikilajv 2024

27.03.2024.
2 min

Vikimedija Srbije otvara poziv za učešće na osmoj Vikilajv konferenciji koja će se održati 18. i 19. maja 2024, u Srpsko-korejskom informatičko pristupnom centru (SKIP), u Beogradu. Zainteresovani se mogu prijaviti kao volonteri do 15. aprila, putem jednostavnog formulara.

Vikilajv 2024

Vikilajv je lokalna konferencija Vikipedijanaca i Vikimedijanaca iz Srbije tokom koje se obrađuju razne teme u vezi sa slobodnim znanjem, Vikimedijinim projektima, kao i aktuelnim kampanjama i inicijativama koje za cilj imaju veću dostupnost slobodnog sadržaja na interentu i veću uključenost volontera u Vikimedijin pokret. I ove godine imamo podršku SKIP centra, u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, potpuno opremljenog prostora u kom će se konferencija održati.

Program osme lokalne konferencije urednika i urednica Vikipedije obuhvatiće spektar tema koje se tiču aktuelnih dešavanja na projektu, ali i budućih koraka i strateških pravaca koji se implementiraju u Vikimedijinom pokretu. Osim lokalnih predavača, biće uključeni i gosti iz regiona, koji će sa učesnicima podeliti njihove uspešne projektne modele.

Popunjavanjem jednostavnog upitnika, možete se prijaviti za učešće na konferenciji kao volonter. Prijave traju do 15. aprila, 23:59.

Za sva pitanja i nedoumice, slobodno nam se obratite putem mejla kancelarija@vikimedija.org.

Kopiraj link