Vesti

11. hip hop festival "Dođi na Amfi" u Nišu

19.07.2022.
3 min

Klub za osnaživanje mladih 018 (KOM 018) po jedanaesti put organizuje festival hip hop kulture „Dođi na Amfi“ na amfiteatru na Nišavi 22. i 23. jula. Dođi na Amfi je nastao iz ideje da omogući mladim, talentovanim ljudima da nastupaju, da mladi mogu da se takmiče u različitim disciplinama i pokažu svoj talenat, da promoviše hip hop kulturu, da Niš dobije drugačije kulturne sadržaje koji su pritom svima dostupni i besplatni, i da promoviše pozitivne društvene vrednosti. 

11. hip hop festival

Program ovogodišnjeg festivala će obuhvatiti graffiti showcase, nastupe mladih neafirmisanih izvođača, plesne nastupe, hip hop plesno takmičenje, takmičenje u basketu 1 na 1 i glavni muzički program. Festival će pored domaćih izvodjača i umetnika ugostiti i brojne mlade umetnike iz regiona i inostranstva koji će predstavljati različite elemente hip-hop kulture. 

U okviru glavnog muzičkog programa nastupaće sledeća imena hip-hop scene DJ Cut Dem i gosti (CZE), DJ Pajatas (HU), DJ Bokey, DJ Costa, Bege Fank i DJ BKO, Aristokrat, Edo Maajka, Bcrew, Prti Bee Gee i Juice. 

Ove godine će festival imati dva takmičenja, “1 vs 1 - Hip-hop battle” plesno takmičenje održaće se 22. jula, a takmičenje “Ulični basket 1 na 1” održaće se 23. Jula. Takmičari koji osvoje prvo mesto u ove dve kategorije dobiće novčanu nagradu u iznosu od po 15.000,00 dinara. Prijave za takmičenja su i dalje otvorene i nalaze se na sledećim linkovima: 

Festival hip hop kulture  „Dođi na Amfi – Vol.11“ ove godine realizuje se u okviru međunarodnog projekta Urban Connection, koji je podržan kroz program Evropske Unije, “Kreativna Evropa”, a festival podržava i  Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, pokrovitelj festivala je Grad Niš. 

Za sve detalje i više informacija o program i izvodjačima pratite društvene mreže Dodji na Amfi festivala i KOM 018:

 

Kopiraj link