Vesti

17. Producentski dan na FDU

26.05.2022.
2 min

Manifestacija Producentski dan koja predstavlja diplomski rad studenata Katedre za Filmsku i TV produkciju, Fakulteta dramskih umetnosti, godinama unazad podržana je od strane Ministarstva kulture i grada Beograda.

17. Producentski dan na FDU

Manifestacija se tradicionalno održava jednom godišnje još od 2005. godine, a ove godine je 17. po redu Producentski dan pod sloganom „Večni glamur producenata“.

Producentski dan će se održati 3. i 4. juna 2022. godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Program čine projekcije studentskih radova, predavanja uspešnih producenata i gostiju iz regiona, kao i ceremonija dodele nagrada najboljim producentima, nakon čega će biti priređen koktel i muzički program.  

Ovogodišnji Producentski dan ugostiće profesore i studente sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu (ASU), a prvog dana Manifestacije, 03. juna, će biti održana tri masterklasa. Prvi masterklas će voditi Jovan Marjanović, producent iz Bosne i Hercegovine, novi direktor Sarajevo Film Festivala, zatim će sledeći masterklas održati Milan Stojanović i Maja Popović Milojević, producenti koji su nedavno zajedno radili na domaćem filmu “Leto kada sam naučila da letim” i poslednji masterklas će voditi Jonathan English, britanski producent koji je osnovao produkcijsku kuću Balkanic Media u Beogradu.

Cilj manifestacije je predstavljanje radova studenata Filmske i TV produkcije, kao i promovisanje profesije producenta i predstavljanje značajne uloge koju Katedra za Filmsku i Televizijsku produkciju ima u edukaciji kadrova u oblastima medija, kulture i umetnosti. Takođe, cilj je i povezivanje Alumnija katedre sa aktuelnim studentima.

Studenti IV godine koji čine organizaciju su Ana Ristić, Jovana Čučuković, Tamara Remenski, Anastasija Nešković, Jana Miljković, Tijana Savić, Anja Kovačević, Marko Nikolić i Sara Kamarit.

Za više informacija, pratite instagram i facebook stranicu Producentskog dana: Instagram i Facebook

 

Kopiraj link