Vesti

17.11. počinje Regionalni virtuelni sajam obrazovanja "Na koji ćeš faks?"

15.11.2022.
3 min

Četvrti ciklus regionalnog virtuelnog sajma obrazovanja pod nazivom „Na koji ćeš faks?“ počinje 17. novembra 2022. godine na Međunarodni dan studenata, i trajaće sve do 01. oktobra 2023. godine. Pristup sajmu biće omogućen svima putem linka sa računara ili mobilnog uređaja. Registracija nije neophodna, a ulaz je potpuno besplatan.

Na koji ćeš faks - Sajam obrazovanja

Virtuelni sajam obrazovanja će na jednom mestu okupiti visokoškolske ustanove iz zemalja regiona (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Crna Gora), kao i kompanije iz regiona. Pored brojnih edukativnih i karijernih aktivnosti, biće organizovane i ekološke i dobrotvorne akcije na regionalnom nivou. Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Prethodni sajam je okupio je više od 450 visokoškolskih ustanova i posetilo ga je preko 38.000 jedinstvenih korisnika.

Regionalni virtuelni sajam obrazovanja “Na koji ćeš faks? je nastao kao odgovor na epidemiološku situaciju sa korona virusom i nastavio je da se razvija, kako pruža jedinstvenu mogućnost da se mladi u interaktivnom online okruženju lako informišu o nastavku svog obrazovanja bez obzira na to gde se nalaze. Sajam traje 11 meseci, a za cilj ima podizanja svesti o važnosti obrazovanja, kao i da mladima pruži priliku da pravovremeno i sa dovoljno informacija donesu odluku o upisu na željeni fakultet i studijski progam.

Za vreme sajma, mladi i njihovi roditelji će imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima upisa osnovih, master i doktorskih studija na visokoškolskim ustanovama u zemlji i regionu. Tokom trajanja sajma, fakulteti će predstavljati svoje studijske programe, ali će biti organizovani i tematski događaji (Dani ekonomije, medicine, IT-ja i tome slično) sa ciljem pružanja što relevantnijih informacija mladima o mogućnostima za dalji akademski i karijerni razvoj. Panel diskusije, okrugli stolovi, radionice i mnoge druge planirane aktivnosti na sajmu biće organizovane online na samoj platformi uz pomoć predstavnika fakulteta i kompanija, alumnih i sadašnjih studenata, influensera, uticajnih i uspešnih mladih ljudi.

Pored karijernih i edukativnih aktivnosti, održaće se i humanitarne i ekološke akcije na regionalnom nivou. Nakon prošlogodišnjeg sajma, 5% od svake kotizacije bilo je donirano u humanitarne svrhe. Želimo da nastavimo tradiciju na regionalmom nivou i pozovemo sve zainteresovane da se pridruže. Ekološki problemi su postali sve češći. Aktivnim uključivanjem svakog od nas, možemo doprineti unapređenju životne sredine i društva. Baš zato će sve naše akcije imati za cilj da podignu svest o značaju rešavanja ekološih problema, kao i da se nas povežu putem društveno - korisnih aktivnosti.

Više informacija možete pronaći na:

O organizatorima:

Friendly HR je kompanija koja za cilj ima da pomogne mladima na njihovom putu akademskog i karijernog usavršavanja. Pored podrške kroz mnogobrojne edukacije, Friendly HR nudi mogućnost karijernog savetovanja, kao i pomoć pri pisanju CV-ja i motivacionih pisama i pripremu za intervju. Sa sedištem u Beogradu, Friendly HR je uspeo da okupi grupu naizgled nepoveznih ljudi, različitih puteva i znanja koje su povezale zajedničke vrednosti, kao i ista vizija i misija.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Počeo novi Regionalni virtuelni sajam "Na koji ćeš faks?"
24.11.2023.
4 min

Počeo novi Regionalni virtuelni sajam "Na koji ćeš faks?"

Vesti
Počeo četvrti ciklus Regionalnog virtuelnog sajma obrazovanja „Na koji ćeš faks?“
07.12.2022.
4 min

Počeo četvrti ciklus Regionalnog virtuelnog sajma obrazovanja „Na koji ćeš faks?“

Vesti
AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge
15.04.2024.
1 min

AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge

Vesti