Vesti

Akcija "Zelena ReGeneracija"

27.03.2024.
1 min

Preko 400 novih stabala širom 6 zemalja regiona sa preko 100 učesnika koji su se našli okupljeni oko jedne ideje - da zajedničkim snagama utiču na poboljšanje kvaliteta životne sredine.

Akcija "Zelena ReGeneracija"

Protekle sedmice je održana regionalna akcija sadnje drveća pod nazivom “Zelena Regeneracija”. Tokom 5 dana trajanja akcije, učešće su uzeli fakulteti, škole i kompanije iz 6 zemalja bivše Jugoslavije.

Centralni događaj, održan 22. marta na Novom Beogradu, bio je prilika za okupljanje preko 100 predstavnika škola, fakulteta, kompanija i drugih institucija, koji su zajedno obogatili ovaj deo grada sadnjom 60 novih sadnica.

Ministarstvo prosvete, Ministarstvo omladine i turizma, opština Novi Beograd i JKP Zelenilo pružili su podršku i aktivno učestvovali u ovoj akciji.

Inicijativu je pokrenula kompanija Friendly HR, u okviru regionalnog sajma obrazovanja i praksi “Na koji ćeš faks?”, čime je ovo već druga godina zaredom kako se uspešno realizuje.

“Kvalitet budućnosti se zasniva na našoj sposobnosti da brinemo o našoj planeti. Kroz akciju “Zelena ReGeneracija”, želimo da inspirišemo kako mlade, tako i ostatak zajednice, da preuzmu aktivnu ulogu u očuvanju prirode i stvaranju čistijeg okruženja.”, poručuju organizatori.

Kopiraj link