Vesti

Beograd - prestonica kriznog menadžmenta za Evropu

15.03.2024.
3 min

ESTIEM Lokalna Grupa Beograd, sa Fakulteta organizacionih nauka, će u periodu od 24. do 30. marta organizovati internacionalni projekat „Be a Crisis Manager for 5 days powered by Leoni“. Ovogodišnji projekat ima za cilj da približi studentima pojam kriznog menadžmenta, krizu u opštem smislu kao i načine za prevazilaženje iste.

Beograd - prestonica krzinog menadžmenta za Evropu

ESTIEM Lokalna Grupa Beograd je jedna od 76 lokalnih grupa evropske organizacije ESTIEM kojoj je jedan od glavnih ciljeva da poveže studente industrijskog inženjerstva i menadžmenta širom Evrope. Trenutno broji oko 160 aktivnih članova koji organizuju lokalne i internacionalne projekte. Jedan od internacionalnih projekata je „Be X for X Days“.

Projekat "Be X for X Days” ima za cilj da studentima pruži najbolje mogućnosti za sticanje stvarnih iskustava, korisnog znanja i uvida u ono što je potrebno da bi postali profesionalci u određenoj oblasti kroz bliski kontakt s kompanijama. Na projektu „Be a Crisis Manager for 5 Days powered by Leoni“ obrađivaće se tema kriznog menadžmenta kroz različite edukativne radionice, predavanja i simulacije od strane iskusnih stručnjaka sa naših prostora. Jedna od tema o kojoj će se pričati na projektu jeste kako se izboriti sa “burnout-om” tj. emocionalnom iscrpljenošću koja je neretka pojava među današnjim generacijama.

Projekat započinje radionica "Crisis Management 101" i Barbara Jovanović koja će upoznati participante sa osećajem krize u poslu. "Set the right mindset" sa Igorom Lazarevićem je radionica na kojoj će učesnici naučiti kako krizni momenti u karijeri mogu da se iskoriste kao prilika i da neuspeh zamene benefitima koristeći pravi način razmišljanja. Pored pravog mindset-a u doba krize, važno je da znamo na koji način da krizu predstavimo javnosti i kako da sačuvamo reputaciju koju uživamo, što će nam predstaviti Jelena Mikić na radionici “Under PRessure”. Ovo su samo neke od radionica na projektu, a jednu od njih održaće i generalni partner projekta kompanija Leoni, koja će takođe zadati studiju slučaja učesnicima.

Osim edukativnog dela projekta, učesnici će dobiti priliku da se upoznaju sa srpskom kulturom i beogradskim provodom kroz razne aktivnosti druženja poput karaoke večeri, tematske žurke, internacionalne večeri i obilaska grada. To je mogućnost da se članovi upoznaju i podele sa drugima svoja iskustva i interesovanja, ali i da se očuva ESTIEM duh, koji je glavna čar internacionalnih događaja.

Više informacija na sajtu - ESTIEM, kao i na društvenim mrežama: Facebook – ESTIEM LG Belgrade, Instagram – @estiemlgbelgrade i LinkedIn – ESTIEM LG Belgrade.

Kopiraj link

Slični tekstovi

NAPUSTI OKVIRE REALNOSTI – Studenti FON-a ponovo pomeraju granice
08.03.2023.
2 min

NAPUSTI OKVIRE REALNOSTI – Studenti FON-a ponovo pomeraju granice

Vesti
Da li je kriza uvek prepreka ili nas može dovesti do uspeha?
02.05.2022.
2 min

Da li je kriza uvek prepreka ili nas može dovesti do uspeha?

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti