Vesti

Case Study Show 2022

17.02.2022.
4 min

Studentska organizacija ESTIEM LG Belgrade sa Fakulteta organizacionih nauka šesnaesti put zaredom organizuje projekat “Case Study Show”, koji spaja njegove učesnike sa najprestižnijim kompanijama u regionu. Projekat će biti održan od 10. do 18. marta, u nešto drugačijoj atmosferi nego prošle godine. Ove godine će događaj biti realizovan u kombinovanom okruženju, što će omogućiti učesnicima da veći deo događaja dožive uživo, ali i da se iskoristi pun potencijal online komunikacije.

Case Study Show 2022

Case Study Show iz godine u godinu privlači sve veći broj, kako učesnika, tako i kompanija i razlog tome jeste upravo povezivanje mladih studenata sa predstavnicima vodećih kompanija na našem tržištu. Tokom sedam dana projekta, učesnici će imati priliku da kroz niz predavanja i radionica, ali i tokom razgovora sa ljudima iz poslovne sfere, steknu veliki broj veština koje su važne u poslovnom svetu. Zatim će moći sebe da prikažu u najboljem svetlu kroz takmičarski aspekt projekta, kada će zajedno sa svojim timom rešavati studije slučaja i predstaviti svoje ideje kompanijama. Nagrade koje očekuju studente koji se najviše istaknu jesu programi prakse, ili različite aktivnosti organizovane od strane kompanije čiju su studiju slučaja rešavali. Sam projekat se sastoji iz šest celina koje obuhvataju ranije navedene aspekte.

Događaj će započeti svečanim otvaranjem 10. marta, nakon kog će se održati tradicionalna panel diskusija - Show (Me) Buisness, tokom koje će predstavnici zlatnih partnera Case Study Show-a približiti učesnicima svoje poslovanje, ali i odgovoriti na trenutno aktuelna pitanja mladih. Učesnici će ovom delu projekta prisustvovati uživo, uz sve neophodne mere bezbednosti.

Svečano otvaranje projekta i Show (Me) Business će pratiti Meet-Up koji će se održati 11. marta u online formatu. Učesnici će imati priliku da se povežu sa kompanijama u nešto opuštenijem okruženju, da ostave svoje CV-jeve i na taj način steknu mogućnost stupanja u kontakt sa kompanijama koje ih zanimaju, obezbeđujući sebi ulazak u poslovni svet. Sa druge strane, kompanije imaju mogućnost sticanja mladih i kvalitetnih kadrova koji će se uz njih razvijati i napredovati. 

Nakon Meet-Up-a, 12. i 13. marta će se održati Case Academy, akademski deo projekta, kom će učesnici prisustvovati uživo. Ovaj segment je od posebnog značaja za one koji se ranije nisu susretali sa studijama slučaja i sa takvim načinom rešavanja poslovnih problema. Stručnjaci iz oblasti poslovanja će održati predavanja, treninge i radionice kako bi ovu tematiku učinili prijemčivijom našim učesnicima, i što je još važnije, pripremiti ih za rešavanje problema koji će im kasnije u toku projekta biti predočen.

Zatim, od 16. do 17. marta biće održan naredni deo projekta, Case Room. On je namenjen studentima prve i druge godine i omogućava im da kroz rešavanje studije slučaja zadatih od strane kompanija implementiraju znanje stečeno tokom radionica. Tu će imati priliku da osmisle, a potom odbrane svoje ideje i predlože rešenje realnog poslovnog problema. Učesnici Case Room-a pored svih stečenih veština i znanja, imaju mogućnost napretka, odnosno sledeće godine mogu da se prijave kao članovi tima za Business Case. Studenti završnih godina i master studija imaće šansu da u okviru Bussiness Case-a rade na još kompleksnijim problemima, i da osvoje praksu kompanije čiju su studiju slučaja rešavali. 

Za poslednji dan, 18. mart, predviđeno je da učesnici pokažu svoj kec u rukavu kompanijama kroz kratak formalni razgovor - Speed Dating. Na taj način, oni će moći da dožive kratku simulaciju intervjua, odnosno da odgovore na pitanja koja će im postaviti predstavnici kompanija, ali najvažnije da prevaziđu svoju tremu i na najbolji način predstave svoje kvalitete.

Projekat će biti krunisan svečanim zatvaranjem, na kome će biti proglašeni pobednički timovi kako Case Room-a, tako i Buisness Case-a. Takođe, biće iskazana zahvalnost partnerima, odnosno kompanijama koje su svojim doprinosom pomogle realizaciji projekta, ali i učesnicima koji su doprineli da Case Study Show ispuni svoju misiju, a to je povezivanje studenata sa poslovnim svetom.

Prijave će biti otvorene od 12. do 25. februara, a na projektu su dobrodošli svi studenti Univerziteta u Beogradu koji žele da se dobro zabave, ali da pre svega unaprede svoje veštine rada u timu, steknu korisno znanje i započnu svoj profesionalni put!

Kopiraj link