Vesti

Centar za mlade talente u Novom Sadu nudi besplatnu onlajn nastavu

02.03.2021.
3 min

Besplatne kurseve Fondacije „Centar za mlade talente“ (CMT) u Novom Sadu, koja postoji skoro devet godina, do sada je prošlo 3.300 polaznika, većinom budućih studenata elektrotehnike, informatike i matematike kojima CMT pruža mogućnost sticanja širokog znanja iz oblasti programiranja i matematike, pomaže da studenti lakše usvajaju gradivo na fakultetu, ali i omogućava da deca lakše dođu do zanimanja budućnosti, navodi koordinatorka Centra za mlade talente Slavica Stević.

 

Centar za mlade talente u Novom Sadu nudi besplatnu onlajn nastavu

Foto: Pixabay

- Pohađanje kurseva u okviru CMT-A je u potpunosti besplatno. Fondacija „Centar za mlade talente“ osnovana je 22. maja 2012. godine, sa ciljem da doprinese razvoju teorijskih i praktičnih znanja iz matematike i programiranja. Do školske 2016/2017. godine, nastava je bila organizovana isključivo u učionicama. Tada se pre upisa na naše kurseve polagao test iz oblasti matematike, jer je broj mesta u učionicama bio ograničen - kaže koordinatorka Centra. - Međutim, zbog velike zainteresovanosti za naše kurseve, CMT iste godine, među prvima u Srbiji, organizuje i prve onlajn časove. Zadržali smo testove za polaznike koji su želeli da prate nastavu iz učionica, dok onlajn kurseve mogu da slušaju svi.

 

Na kurseve može da se prijavi svako ko ima želju da nauči programiranje i da proširi svoje znanje iz oblasti matematike.

 

- Osim toga, mi spremamo polaznike i za prijemne ispite za upis u matematičke gimnazije kao i na Fakultet tehničkih nauka i Prirodno-matematički fakultet. Zbog trenutne situacije u zemlji i svetu, preselili smo učionice sa Bulevara oslobođenja na „MS Teams“ što je Mikrosoftov program, nalik Skajpu. To nije platforma na kojoj polaznici samo slušaju predavanja, već mesto gde je svaki učenik na času u interakciji sa predavačima - navodi Slavica Stević.

 

Prema njenim rečima, deci nude priliku da se obrazuju za najtraženije poslove budućnosti:

 

- Ono na šta smo posebno ponosni su naši predavači. To su vrhunski stručnjaci iz svojih oblasti i većinom profesori i asistenti sa Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno-matematičkog fakulteta - ističe koordinatorka CMT-a, Fondacije koju je svojevremeno osnovala kompanija „Šnajder Elektrik“. Naša predavanja su uglavnom prilagođenja deci od petog do osmog razreda osnovne škole, odnosno deci od prvog do četvrtog srednje. Časovi traju tokom cele školske godine, odnosno kada je raspust u školama, isto je i kod nas. Održavaju se u večernjim terminima kako bi svi bili u prilici da slušaju.

 

Svi zainteresovani mogu pronaći više informacija na sajtu http://cmt.edu.rs/talenti/, kao i na Fejsbuku i Instagram stranici, dok su ostale društvene mreže u pripremi, napominju u CMT-u.

 

 

Izvor: Dnevnik

 

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Da li će biti onlajn nastave na fakultetima i od jeseni?
20.07.2020.
4 min

Da li će biti onlajn nastave na fakultetima i od jeseni?

Vesti
Onlajn ispiti ternutno nisu mogući! Rasprava o nastavi i radu fakulteta u vreme epidemije, evo šta će biti sa akreditacijama
12.01.2021.
2 min

Onlajn ispiti ternutno nisu mogući! Rasprava o nastavi i radu fakulteta u vreme epidemije, evo šta će biti sa akreditacijama

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti