Vesti

CodeFair: događaj koji povezuje studente i IT kompanije

16.05.2023.
3 min

Studentska unija je vodeća i najveća studentska organizacija Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu koja okuplja studente u cilju poboljšanja neformalnog obrazovanja i kvaliteta studiranja.

CodeFair: događaj koji povezuje studente i IT kompanije

Kroz svoj rad omogućuje studentima aktivno učešće u donošenju odluka, učešću na domaćim i međunarodnim projektima. Ovog maja organizuje i CodeFair, događaj koji će se održati u sredu, 17. maja 2023. godine, u periodu od 10:00 do 16:00h. Cilj ovog događaja je da se studentima elektrotehnike, računarstva i drugih IT smerova pruži prilika da se upoznaju sa IT kompanijama i stvore kontakte koji bi im mogli pomoći u pronalaženju posla ili prakse.

CodeFair će ugostiti različite IT kompanije, uključujući i domaće i strane saradnike. Svi izlagači će predstaviti svoje inovativne ideje i projekte u okviru svog štanda i pružiti priliku studentima da saznaju više o karijernim mogućnostima u oblasti informacionih tehnologija.

Pored raznih izlagača, posetioci će imati priliku da učestvuju u brojnim aktivnostima, radionicama i kvizovima, svi prisutne očekuje prilika za interakciju sa predstavnicima kompanija.

CodeFair je događaj koji je osmišljen od strane Studentske unije Fakulteta tehničkih nauka kako bi se povezali studenti i IT kompanije, unapredila saradnja i otvorila nova radna mesta. Studenti će moći da se povežu sa nekim od najinovativnijih IT kompanija u zemlji i da steknu vredno iskustvo koje će im pomoći u daljoj karijeri.

Pozivamo sve studente elektrotehnike, računarstva i drugih IT smerova da se pridruže ovom događaju i iskoriste priliku da se povežu sa vodećim IT kompanijama u zemlji i inostranstvu.

Ovo nije prvi put da se Fakultet tehničkih nauka organizuje ovakav događaj. Studentska unija Fakulteta tehničkih nauka ranije je organizovala konferenciju studenata elektrotehnike pod nazivom Codeference na Zlatiboru. Na ovom događaju su podržane različite IT kompanije, kako domaće, tako i strane. Događaj se realizovao tokom četiri dana, koja su bila ispunjena predavanjima, radionicama, panel diskusijama i raznim aktivnostima poput kvizova i takmičenja, gde su učesnici konferencije imali priliku da osvoje vredne nagrade, kao i jednodnevnim sajmom na kojem su studenti imali priliku da direktno stupe u kontakt sa predstavnicima kompanija.

Studentska unija Fakulteta tehničkih nauka okuplja studente s ciljem poboljšanja neformalnog obrazovanja i kvaliteta studiranja. Kroz organizaciju različitih događaja i aktivnosti, te saradnju s relevantnim organizacijama i podršku Fakulteta i Ministarstva, studentima pružaju podršku u njihovom razvoju i napredovanju u IT sektoru.

CodeFair predstavlja jedinstvenu priliku za studente da se povežu s kompanijama iz IT sektora, saznaju više o mogućnostima za praksu i zaposlenje, te da uspostave važne kontakte za svoju budućnost. Verujemo da će CodeFair postati tradicionalni događaj koji okuplja IT kompanije u Novom Sadu, uporediv s već uspešnom konferencijom Codeference na Zlatiboru.

Za više informacija o događaju, posetite Instagram profil @codeference i Fejsbuk stranicu Codeference.

Kopiraj link