Vesti

Da li je NIS tvoj Call?

14.09.2021.
3 min

NIS TE ZOVE! Pokrećemo petu sezonu NIS Calling programa koji počinje 1.11.2021. godine. Posle 4 uspešne sezone, sa tačno 100 polaznika praktikanata, vreme je da nam se pridružiš i ti i postaneš deo našeg tima kroz petu sezonu programa! :)

NIS Calling

A kako izgleda program? Kako bi studentima omogućio više fleksibilnosti za praksu, NIS je pokrenuo program „NIS Calling“ koji se zasniva na 320 sati prakse koje studenti mogu da iskoriste tokom tri meseca i usklade ih sa obavezama na fakultetu. Program omogućava studentima treće, četvrte i pete godine studija (master ili apsolvent), da tokom različitih sezona u godini konkurišu za praksu u NIS-u, u skladu sa traženim pozicijama.

Četvrta generacija polaznika NIS Calling programa je završila svoju praksu u našoj kompaniji u periodu od aprila do juna ove godine. Dvadeset pet mladih akademaca sa završnih godina fakulteta i master studija imalo je priliku da obavi praksu, stekne nova iskustva i veštine. Šta im je najviše značilo, a šta ostavilo najveći utisak, podelili su Mina i Dejan.

Mina Skorić, praktikant u Sektoru za HR Bloka Prerada

Zona komfora je uvek  sigurna luka kojoj se svi rado vraćamo. Ostajemo u njoj sve dok ne poželimo da sanjamo veće snove i da ih hrabrim koracima ostvarujemo. Tek tada smo spremni da prihvatimo sebe same, druge oko nas, svoje greške, tuđe uspehe. A to je osnovni preduslov da zakoračimo na prvi stepenik na ulazu u veliku korporaciju. NIS Calling praksa je za mene bila prava prilika da primenim do sada stečena znanja, steknem nove veštine i radne navike, upoznam nove ljude, ali pre svega da se prepustim jednom novom iskustvu i izađem iz zone komfora. Dobila sam mnogo više od onoga što sam očekivala, ostvarila sam svoje ciljeve, a pre svega sam mnogo uživala. Više se ne plašim da sanjam velike snove, a moji koraci ka njima su postali još hrabriji i sigurniji.

NIS Calling - Mina Skorić

Dejan Jevremov, praktikant u Sektoru za upravljanje i razvoj SAP i BI sistema

Kao student na samom kraju osnovnih studija, o stručnoj praksi sam razmišljao kao o prvom velikom koraku u novo poglavlje karijere i stručno usavršavanje. Nakon prakse u NIS-u siguran sam da će mi ovo iskustvo značiti dosta u nastavku karijere. Imao sam priliku da osetim šta znači raditi u kompaniji koja ima 11000 zaposlenih. Naravno, voleo bih da se jednog dana pridružim tom timu. Po završetku prakse primetio sam napredak kod sebe, počevši od komunikacije sa ljudima, odgovornosti, radnih navika, tako da bih praksu preporučio svakome. Utisci koji nosim sa prakse su odlični i zaista sam se osećao lepo za vreme 3 meseca trajanja programa.

NIS Calling - Dejan Jevremov

Ako ti sve ovo deluje zanimljivo i misliš da je program NIS Calling pravi korak za tvoju karijeru, pošalji nam svoj CV do 21. septembra putem ovog linka

Više informacija o programu, spisak fakulteta i pozicija, kao i iskustva dosadašnjih polaznika programa možeš naći na sajtu.

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge
15.04.2024.
1 min

AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge

Vesti
NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti
Poziv za vršnjačke edukatore i edukatorke
11.04.2024.
3 min

Poziv za vršnjačke edukatore i edukatorke

Vesti