Vesti

Dodeljene stipendije Fondacije Evro za znanje

16.11.2021.
2 min

Dobitnici ovogodišnjih stipendija su studenti četvrte godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, smer Istraživanje ležišta-Modul ekonomska geologija – Marija Petrović iz Velereči kod Gornjeg Milanovca, koja ima prosek 9,10 i Branko Kostić iz Beograda, sa prosekom 8,90.

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Marija Petrović je zahvalila na stipendiji Fondaciji Evro za znanje i kompaniji Mineko, navodeći da ta stipendija za nju predstavlja potvrdu da uloženi trud nije bio uzaludan.

“Hvala Mineku što ceni nauku i ulaže u mlade ljude”, rekla je Marija i dodala da joj mnogo znači i to što će imati priliku da se u praksi upozna sa jednom značajnom rudarskom kompanijom koja posluje u Srbiji.

Branko Kostić je rekao da će mu stipendija koju je dobio pomoći da nastavi studije jednako uspešno ili još uspešnije nego do sada.

“Smer ekonomska geologija sam izabrao kao izazovan, a da nisam pogrešio potvrđuje i ova stipendija koju donira upravo rudarska kompanija. Hvala Mineku koji se odlučio da pomogne na ovaj način. Nadam se da ću i ja, svojim znanjem moći da uzvratim kada završim studije”, kazao je Kostić.

Fondacija Evro za znanje odlučila je ove godine da dodeli ukupno šest studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara u školskoj 2021/22.

Fondacija osnovana je 2010. godine, s idejom da investira u znanje, pre svega u obrazovanje mladih ljudi.

Kompanija Mineko je šesti put donirala sredstva ovoj Fondaciji, a s obzirom na to da je i ove godine uspešno sproveden proces izbora stipendista, namerava da joj i ubuduće pruža podršku.

 

Izvor: Radio sto plus

Kopiraj link

Slični tekstovi

Otvoren Sajam stipendija Univerziteta u Beogradu
28.09.2017.
4 min

Otvoren Sajam stipendija Univerziteta u Beogradu

Vesti
Događaj “Upoznaj Superškole iz Srbije”
07.02.2022.
4 min

Događaj “Upoznaj Superškole iz Srbije”

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti