Vesti

Državni univerzitet Novi Pazar: Stipendije za najbolje studente

30.06.2021.
2 min

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, danas, je uručio ugovore o stipendiranju najboljih studenata Državnog univerziteta Novi Pazar (DUNP) iz Fonda za mlade talente.

Državni univerzitet Novi Pazar: Stipendije za najbolje studente

Foto: Pixabay

Stipendije je dobilo devet najboljih studenata završnih godina osnovnih i master studija sa ove visokoškolske ustanove, koji su, u prethodnoj školskoj godini, „psotigli izvanredne rezultate“.

Ministar Udovičić je rekao da stipendije „mladim i talentovanim ljudima, koji se školuju na DUNP, treba da budu snažna potpora i podsticaj da nastave usavršavanje i stignu do ciljeva koje su zacrtali“.

Želimo da pošaljemo jasnu poruku u gradu mladih da ne postoje razlike u podršci Vlade Srbije različitim krajevima Srbije - istakao je ministar omladine i sporta.

Rektor DUNP profesor Miladin Kostić ocenio je da je „ovo dobra prilika da studenti vide da se njihov trud i rad prepoznaju i cene i da Srbija stvara ravnomerne uslove za školovanje mladih ljudi“. Naglasio je da se zahvaljujući Vladi Srbije najveći broj studenata ovog univerziteta školuje o trošku budžeta.

Među 1.490 najboljih studenata u Srbiji, koji su dobili stipendije iz Fonda za mlade talente su Aleksandar Milanović, Sead Kadrić, Amela Ganević, Meleka Papić, Tanja Tanasković, Amela Kuč, Šejla Gusinac, Ajla Smajović i Anita Bašović, sa Univerziteta u Novom Pazaru.

 

Izvor: Danas

 

Kopiraj link