Vesti

Ekonomski fakultet u društvu najboljih: Prestižna međunarodna akreditacija za našu školu

30.03.2021.
2 min

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, ušao je u klub najboljih visokoškolskih ustanova iz oblasti ekonomije i biznisa.

 

Ekonomski fakultet najbolji

Foto: Pixabay

Naša visokoškolska ustanova dobila je prestižni međunarodni EFMD sertifikat svog programa osnovnih studija, od strane Evropske fondacija za razvoj menadžmenta (EFMD) - međunarodno priznate agencije za akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa u oblasti ekonomije i menadžmenta.

 

Time je naš Fakultet postao prvi i jedini u Srbiji i jedan od malobrojnih fakulteta u jugoistočnoj Evropi, čije studije poseduju međunarodno relevantnu programsku akreditaciju iz oblasti ekonomije i menadžmenta.


Dobijanje ove međunarodno priznate akreditacije predstavlja potvrdu pune usklađenosti našeg studijskog programa, načina organizacije i realizacije nastave i drugih pratećih aktivnosti, sa najboljom međunarodnom praksom koja se primenjuje na prestižnim svetskim univerzitetima - ističu u ovoj visokokolskoj ustanovi.

 

EFMD programska akreditacija predstavlja i dodatni signal kvaliteta naših diplomaca poslodavcima u zemlji i inostranstvu, a predstavljaće i doprinos unapređenju međunarodne vidljivosti našeg Fakulteta i Univerziteta u Beogradu.


Ekonomski fakultet je u proces priprema za međunarodnu akreditaciju svog jedinstvenog četvorogodišnjeg programa osnovnih studija Ekonomija, poslovno upravljanje i statistika (sa fokusom na modul: Računovodstvo, revizija i finansijsko upravljanje) ušao 2019. godine.
 

Za sticanja međunarodne akreditacije, analiziran je institucionalni okvir za poslovanje Ekonomskog fakulteta, struktura studijskog programa i predmeta, dizajn ishoda studiranja, način realizacije nastave, kvalitet udžbeničke literature, rigoroznost sistema ispitivanja, naučnoistraživačke performanse nastavnika, kao i efikasnost sistema obezbeđenja kvaliteta.

 

 

Izvor: Novosti

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Studenti Ekonomskog fakulteta brže do međunarodne profesionalne ACCA kvalifikacije
19.06.2018.
1 min

Studenti Ekonomskog fakulteta brže do međunarodne profesionalne ACCA kvalifikacije

Vesti
Međunarodna akreditacija kragujevačkog Ekonomskog fakulteta
11.05.2020.
1 min

Međunarodna akreditacija kragujevačkog Ekonomskog fakulteta

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti