Vesti

FIST16 - Usta na usta ili borba za život

22.04.2021.
2 min

Možete li da se setite kada ste se poslednji put za nešto borili? Ili se kao društvo borimo da povratimo volju za borbom?

 

FIST16 - Usta na usta ili borba za život

 

Borba, suprotno od odustajanja je sastavni deo života, borimo se za želje, snove, sreću, vrednosti i slobodu. Da se naš glas čuje. Za vazduh koji dišemo. Da ispravimo nepravde. Za naš dom - našu planetu. Za budućnost. 

 

Pod sloganom “USTA NA USTA” 16. Festival internacionalnog studentskog teatra, u organizaciji studentkinja i studenata Fakulteta dramskih umetnosti, Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture biće održan u hibridnom formatu u periodu 21 - 25. maja, sa glavnim i pratećim programima u kojima će učestvovati predstave i mladi pozorišni profesionalci  iz svih delova sveta.

 

Pitanje klimatskih promena i potreba za povećanjem svesti o ovom problemu u fokusu su ovogodišnjeg izdanja, te će FIST16 problemski, programski i produkciono biti realizovan u skladu sa potrebom zelene transformacije i prilagođavanja u polju kulture.

 

FIST16 će biti otvoren predstavom MAMA, rediteljke Ive Olujuć, koja je relazovana kroz koncept “green produkcije” a koja će smenjivanjem dokumentarnih materijala, činjenica i ispovestima doprineti razmeni osećanja i misli koje jedna generacija gaji prema problemu zagađenja životne sredine i klimatskih promena, te da inicira dijalog sa publikom o ovom značajnom pitanju.  

 

Dan planete zemlje FIST 16 tim obeležava celodnevnim aktivnostima, od sadnje lavandi ispred zgrade FDU čime podstiče promišljanje problema ugroženosti biodiverziteta kao važnog elementa u kontekstu održivog razvoja, preko YouTube online događaja FIST GARDEN MUSIC SESSION sa početkom u 20h u okviru koje učustvuju izvođači - Tam, Iva Lorens, Luka Rajić i  DJ Memet kada će biti i lansirana prva studentska festivalska aplikacija, dostupna na IOS platformama App store i  Google play,  putem koje će publika moći da se informiše o programu festival.

 

Svi programi festivala biće strimovani live na YouTube i Facebook stranici festivala.

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

SAE Film 2024: Revija studentskih filmova
05.03.2024.
1 min

SAE Film 2024: Revija studentskih filmova

Vesti
Festival internacionalnog studentskog teatra u Beogradu
16.03.2017.
1 min

Festival internacionalnog studentskog teatra u Beogradu

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti