Vesti

FIST17 Fobofobija

19.04.2022.
2 min

Pod sloganom Fobofobija - Strah od straha održaće se 17. po redu izdanje Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST) koji tradicionalno svake godine organizuju studenti sa Katedre za menadžment i produkciju u pozorištu radiju i kulturi sa Fakulteta dramskih umetnosti. Ove godine od 7. do 16. maja na prostoru čak 4 grada ohrbrujemo jedni druge da zaronimo u sebe i slobodno, bez strah, isplovimo na površinu. 

FIST17 Fobofobija

FIST17 će produkciono biti održan u skladu sa konceptom zelene tranformacije, ali do sada u neviđenom formatu karavana, koji će po prvi put od osnivanja festivala biti pred publikom koja nije samo Beogradska, već će se festival desiti i u Pirotu, Novom Pazaru i Zrenjaninu. 

Strah je pokrenuo mnoge značajne i velike promene, a da li je fobofobija hrabrost ili ludost ostaje pitanje na koje će ovogodišnji FIST problemski i programski odgovoriti kroz svoj glavni i prateći program. Bez straha u glavnom programu učestvovaće 6 predstava iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Češke, sa novosadske Akademije umetnosti i Fist produkcija.

FIST podstiče razmenu znanja, veština i iskustva, promoviše nove pozorišne forme i poziva mlade na aktivizam koje se ogleda u osmišljavanju i pisanju Zelenog manifesta koji će premijerno biti prikazan u sredu 20. aprila u Galeriji Polet u Cetinjskoj 15, gde će posetioci moći da dođu od 17h i kupe eko proizvode koje prodaju lokalni samoodrživi brendovi i na taj način promene svoje navike i postanu ekološki osvešćeniji. Prikazivanje zelenog manifesta biće u 20h a već od 20:30h počinje žurka na kojoj će nastupati DJ Kimix. 

Hajde da zajedno učinimo nešto dobro za sebe i planetu na kojoj živimo, hajde da se ne plašimo da menjamo navike koje nisu dobre!

Sve informacije o festivalu mogu se pronaći na FIST mobilnoj aplikaciji dostupnoj na IOS platformama App store i  Google play, prvoj studentskoj festivalskoj aplikaciji, kao i na zvanicnom vebsajtu festivala, Instagram, Facebook i Youtube platformama.

Kopiraj link