Vesti

FLUX radio 2021.

03.11.2021.
2 min

Od 8. do 10. novembra preko 40 studenata Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta likovnih umetnosti učestvovaće u realizaciji i emitovanju programa FLUX radija kao i outdoor aktivnosti koje će pratiti radiodifuzni program.

FLUX radio 2021.

Radio koji je smeo, slobodan, autentičan. Prostor za kreativnost i eksperimentisanje, koji predviđa i kreira trendove koji spajaju stare i nove medije. Studenski projekat koji pokreće mlade širom regiona i podstiče ih na širenje vidika. FLUX je autentični audio projekat, periodična radio stanica, koja se realizuje u okviru studijskog programa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, uz pomoć Katedre za snimanje i dizajn zvuka, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu uz mentorstvo profesora i saradnika u nastavi. FLUX postoji kako bi omogućio mladim budućim profesionalcima da stvaraju za svoje vršnjake, ujedno kreirajući kvalitetan sadržaj koji mami, provocira i zadovoljava potrebe mladih dajući neke od odgovora na njihova pitanja. Program radija je govorno-muzičkog karaktera sa kulturno-umetničkom, informativnom, edukativnom i zabavnom funkcijom, koje se ogledaju u različitim emisijama.

Tema ovogodišnjeg programa je ULICA - Suviše frekventno, sa akcentom na ulicu kao prostor okupljanja, susreta, afirmisanja mnogih subkultura i pokreta, ali i mesta za rad i umetnost. 

U duhu ulice, na zidu Fakulteta dramskih umetnosti biće oslikan simbolični mural, što je ujedno i prva aktivnost spolja do sada, koja izlaskom van fakltetskog studija širi polje delovanja i vrši invazju na javni prostor kojom se podstiče dijalog. Spajanjem radiodifuznog progama i ulice imaćemo imerzivnu emisiju koja će slušaoce terati da se osvrnu oko sebe i vide stvari kojima svakodnevno svedoče iz drugačijeg ugla. Ova godina ističe se po specijalnom muzičkom programu, koji će u velikoj meri birati slušaoci kroz komunikaciju na društvenim mrežama, glavnim medijumom mladih danas. Uz muzički program, čekaju nas i odlomci iz knjige Zimski dnevnik autora Srđana Valjarevića.

Govorni program će svakog dana otvarati Jutarnji program, sa početkom u 9 časova. Nakon Jutarnjeg programa, očekuju nas emisije pod nazivom A jesi li probao da meditiraš, (Po)kreni, Zeleni grad, Ulicama Beograda, Džaba ste krečili, Hoće neko na basket, rEp, Scena iz scene. Govorni program zatvara se u 22 časa, nakon čega se nastavlja muzički program.

Sve emisije će, nakon završetka emitovanja programa, moći da se nađu na našem Mixcloud kanalu.

Kopiraj link

Slični tekstovi

Projekat solarne pustinjske kuće naših studenata u finalu u Dubaiju
15.09.2017.
2 min

Projekat solarne pustinjske kuće naših studenata u finalu u Dubaiju

Vesti
Studenti studentima - predavanje: O bella Italija!
24.10.2017.
2 min

Studenti studentima - predavanje: O bella Italija!

Vesti
NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti