Vesti

FONklame - Marketing u modnoj industriji

28.02.2023.
4 min

FON-ov centar za razvoj karijere je neprofitna studentska organizaciju koja pruža mogućnost za razvoj, implementaciju i usavršavanje stvaralačkog, preduzetničkog i naučnog potencijala studenata Fakulteta organizacionih nauka kao budućih stručnjaka iz oblasti menadžmenta i informacionih tehnologija kroz saradnju sa privrednim, naučnim, državnim i drugim institucijama, kao i istaknutim pojedincima i ekspertima.

FONklame - Marketing u modnoj industriji

Jedan od naših projekata jesu i FONklame, ili čuveni „festival marketinga". I ove godine FON-ov centar za razvoj karijere, okuplja stručnjake iz oblasti marketinga, a tema ovogodišnjeg projekta je „Marketing u modnoj industriji".

Projekat se sastoji iz dva dela i trajaće dva dana:

VEČE REKLAMA (I dan, 3. mart)

Kroz kraći film sastavljen iz različitih reklamnih segmenata, filmova, videa... koji su spremili članovi organizacije, delegati će imati priliku da se upoznaju sa modnim brendovima i njihovim marketinškim strategijama koje su ih dovele do vodećih pozicija na kojima se danas nalaze.

EDUKATIVNI DEO (II dan, 4. mart, Love House – Ljubice Luković 5)

Edukativni deo projekta je namenjen svima koji žele da steknu ili povećaju znanje u oblasti mode i marketinga. Preko panela i dve radionice, delegati će moći da ovogodišnju temu isprate iz drugog ugla i imaće mogućnost da sa stručnjacima razgovaraju i steknu pravu sliku o modnoj industriji i kako ona zapravo funkcioniše.

Dobra/loša reklama ili dobra/loša odevna kombinacija – pitanje je sad?

Panel „Sa modom na t(r)i“  će okupiti predstavnike domaćih modnih brendova - Mona, Kiwi i Steven Dockman. Svesni smo važnosti marketinga u bilo kojoj industriji, a kako to izgleda u svetu mode, dočaraće nam naši panelisti primerima marketinških strategija koje primenjuju njihovi sopstveni, domaći brendovi.

Razvoj mode uz pomoć metaversa, što da ne?

Radionicu „Da li si metamoderan?“ održaće Aleksandra Marić, univerzitetski predavač, osnivač „Amaze&Co“, prve konsultantske kuće u sferi mode i lider marketing sektora kompanije Jasmin Parfimerije. Iako noviji pojam, metavers postaje sve zastupljeniji. Delegati će naučiti šta je zapravo metavers, na koji način ga kompanije primenjuju i kako ostaju u korak sa vremenom i trendovima.

Od ideje do modne piste i sveta

Radionicu „Kako marketing prodaje modu?“ vodiće Helen Babić, diplomirani ekonomista, osnivač kreativno-marketinške agencije „Ideja Creative Agency“ i kreator aplikacije „Beauty Pass“; kao i Ivana Stanković, diplomirani inženjer organizacionih nauka, suvlasnica „Ideja Creative Agency“ i organizatorka događaja „Sunset Fashion“. Verovatno smo se svi barem jednom zapitali kako izgleda kreativni proces planiranja važnih događaja vezanih za modu, poput Fashion Week-a ili tematskih modnih revija, stoga će naše gošće dočarati odgovor na ovo pitanje na svojim primerima. Šta je važno za jedan modni događaj, a šta za reklamu?

Kao i uvek, ovaj projekat je značajan po svom humanitarnom karakteru, a ove godine se pridružujemo akciji prikupljanja čepova za pomoć nabavke ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom „Čep za hendikep“. Takođe, u okviru projekta, organizovaćemo prikupljanje odeće koja će biti donirana Svratištu za decu u Beogradu. Sav prihod od prodaje karata tokom prvog dela projekta ide isključivo u humanitarne svrhe i u fondaciju Centra za Integraciju mladih.

Pozivamo sve da dođu na ovogodišnje FONklame, da zajedno naučimo nešto novo i zabavimo se! Projekat je namenjen svima, od studenata, modnih eksperata... do svakog ko je dovoljno znatiželjan da čuje nešto zanimljivo u oblasti mode. Očekujemo vas!

Prijave za projekat možete naći u opisu Instagram profila @fonovcentar, a više informacija o projektu možete naći na sajtu www.fonovcentar.rs, a prijave se nalaze na linku FONklame.

Kopiraj link

Slični tekstovi

FONklame 2021 - Reklame decenije
12.03.2021.
1 min

FONklame 2021 - Reklame decenije

Vesti
Upoznaj AIESEC!
31.05.2022.
1 min

Upoznaj AIESEC!

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti