Vesti

Humanitarni sportski turnir

27.08.2021.
2 min

Studentska organizacija Unija studenata FON-a, u saradnji sa humanitarom organizacijom „Srbi za Srbe”, i ove godine organizuje peti po redu „Humanitarni sportski turnir” koji će se održati 11. i 12. septembra na sportskim terenima na Adi Ciganliji.

Humanitarni sportski turnir

„Humanitarni sportski turnir” je projekat koji za cilj ima da kroz sport, takmičarski duh i zabavu pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Sav prikupljeni novac od kotizacija će biti uplaćen na račun fondacije „Srbi za Srbe” za porodicu Lazarević. Fondacija „Srbi za Srbe” je nastala krajem 2005. godine, prvenstveno kao ideja srpskog naroda u rasejanju da se okupi oko plemenitih ciljeva, tačnije oko projekata pomoći socijalno ugroženim srpskim porodicama širom Balkana. 

Projekat je koncipiran na dvodnevnom turniru na kojem se timovi i takmičari mogu nadmetati u futsalu, basketu, odbojci, tenisu i stonom tenisu. Kao završnica turnira biće dodela nagrada za najbolje takmičare koju su obezbedili naši partneri. Važnost ovog projekta su prepoznali mnogi partneri i prijatelji, koji su omogućili njegovu uspešnu realizaciju. 

Unija studenata FON-a je organizacija osnovana 2016. godine sa ciljem da kroz edukativne i humanitarne projekte podstakne humanost, timski duh, kolegijalnost i kreativnost kod mladih. Unija podstiče proaktivnost i omladinski aktivizam studenata i svim svojim članovima pruža priliku da se usavršavaju u oblastima planiranja i organizacije projekata kao i projektnog menadžmenta tokom cele godine. Na godišnjem nivou uspešno realizuje pet projekata edukativnog i humanitarnog karaktera: FON QUIZ, Humanitarni sportski turnir, Humanitarno stand up veče, Yard Sale i USF Gaming Fair.

Projekat „Humanitarni sportski turnir“ jedan je od najznačajnijih projekata Unije studenata FON-a. Projekat je otvoren za sve one koji žele da kroz fer plej igru pokažu svoje veštine i sposobnosti u sportu, kao i za one koji žele da podrže humanitarni karakter projekta. Uz sve to je zagarantovana dobra atmosfera koja ovaj turnir izdvaja od drugih. 

Za sve dodatne informacije možete posetiti našu Facebook stranicu Unija studenata FON-a ili instagram profil @unijastudenatafona.

Kopiraj link