Vesti

Ideja o studiranju u Beogradu naišla na negativne komentare

04.06.2021.
2 min

Nakon završene srednje škole, sve veći broj đaka odlučuje se da obrazovanje nastavi u inostranstvu, u nadi da će steći bolje, različitije i praktičnije znanje. Istovremeno, neki studenti iz zapadnih zemalja priliku da studiraju na engleskom jeziku, koriste u Srbiji.

Ideja za studiranjem u Beogradu naišla na negativne komentare

Foto: Pixabay

Jedan korisnik Redita nedavno je upitao ostale zbog čega je njegova ideja da studira u Beogradu naišla na negativne komentare, a neki od članova porodice su čak otišli toliko daleko i njegov izbor nazvali "idiotskim".

"Zašto su mi rekli da sam idiot kada sam otkrio da želim da studiram u Srbiji ili na Balkanu? Ovo će zvučati neizmerno naivno i idiotski, ali molim vas da me saslušate. Nije mi namera da bilo koga uvredim, već samo pokušavam da dođem do što više stavova i iskustava drugih.

Ukratko, rekao sam svojoj porodici da razmišljam da odem u Beograd na studije, a oni su mi rekli da je to najgluplja moguća ideja koju su ikada čuli. Tvrdili su da je univerzitetsko obrazovanje na Balkanu ne valja i da bi me gledali kao neuspelog studenta ili morona, a odrasli i drugi studenti bi me ismevali zbog toga što nisam iskoristio priliku da studiram u Americi, jer sam imao "savršenu priliku da to uradim", jer sam odrastao u Americi. Jel ovo istina? Da li bi me smatrali budalom zbog dolaska na Balkan zbog školovanja i da li je to loša ideja?", zapitao se student.

Napomenuo je i da su svi članovi njegove porodice imigranti sa Balkana i da mu je lakše da komunicira na engleskom jeziku.

 

Izvor: Blic

 

Kopiraj link

Slični tekstovi

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti
Poziv za vršnjačke edukatore i edukatorke
11.04.2024.
3 min

Poziv za vršnjačke edukatore i edukatorke

Vesti
Osvoji putovanje u Pariz popunjavanjem Infostud profila!
09.04.2024.
4 min

Osvoji putovanje u Pariz popunjavanjem Infostud profila!

Vesti