Vesti

„Infostud“ dodelio stipendije najboljim studentima u Subotici

20.01.2022.
3 min

U želji da stvori perspektivno okruženje za razvoj i napredak mladih u našem gradu, kao i svake godine, kompanija “Infostud” dodelila je stipendije studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta u Subotici.

„Infostud“ dodelio stipendije najboljim studentima u Subotici

Foto: Infostud grupa

Tako će 11 studenata dobiti stipendije u iznosu od 30 hiljada dinara tokom 12 meseci, kao i praksu u kompaniji, iz oblasti programiranja, sistem administracije, menadžmenta razvoja proizvoda i digitalnog marketinga.

Zadovoljan sam što se praksa nastavlja. Pre nekoliko godina smo pokrenuli saradnju sa Ekonomskim fakultetom i VTŠ da bi davali stipendije studentima koji žele da pokažu više. Stipendisti imaju priliku da sarađuju na konkretnim projektima, da nešto dodatno nauče i tako povećaju sebi šanse za zapošljavanje - ističe Branimir Gajić, direktor kompanije “Infostud”. - Planiramo da nastavljamo dalje, da povećavamo broj stipendista. Time što smo dali 11 stipendija znači da su se kvalitetni ljudi javili. Nemaju obavezu da postanu naši radnici, sve zavisi od pojedinca, kod nas je najznačajnija želja i spremnost za učenje i razvoj i prilagođavanje novim tehnologijama.

Među stipendistima je i Dalibor Birkaš iz VTŠ.

Odlučio sam da konkurišem za stipendiju jer želim da se bavim IT tehnologijama. Voleo bih da se zaposlim u Subotici jer ona postaje centar IT industrije a ovde mogu da dobijem korisnu praksu. Mogu da doprinesem dosta pošto je potrebno da se istražuje i uči a tako se vremenom napreduje - kaže Dalibor, student treće godine VTŠ na smeru informatika.

Iako je tek na drugoj godini studija, Nikolina Stanić, studentkinja Ekonomskog fakulteta, aplicirala je za stipendiju jer želi da stekne dodatna praktična znanja i iskustva.

Želim da ostanem u Subotici, jer mislim da ima mogućnosti i želim da budem deo te promene, da što više mladih ostane. Mladi mogu da doprinesu svojim idejama, a nadam se da ću se usavršiti u marketingu i digitalnom oglašavanju - dodaje Nikolina.

Rad sa izuzetno obučenim ljudima i u najsavremenijim uslovima bio je motiv Draganu Jeliću, studentu VTŠ, da konkuriše za stipendiju “Infostuda”.

Želim da unapredim svoje znanje u oblasti programiranja. Radiću sa ozbiljnim kolegama koji će me usmeravati i pomagati kako da rešavam neke probleme - ističe Dragan, koji takođe planira da radi u Subotici.

 

Izvor: Infostud.com

Kopiraj link

Tatjana Ivoševic

pre 2 godine

Svaka čast!

Slični tekstovi

Infostud dodelio stipendije studentima Ekonomskog fakulteta i VTŠ
14.12.2018.
2 min

Infostud dodelio stipendije studentima Ekonomskog fakulteta i VTŠ

Vesti
Infostud stipendirao studente VTŠ i Ekonomskog fakulteta
04.12.2017.
4 min

Infostud stipendirao studente VTŠ i Ekonomskog fakulteta

Vesti
Milica i Darko prošli studentsku praksu u NIS-u, a potom dobili i posao u toj kompaniji
25.04.2024.
9 min

Milica i Darko prošli studentsku praksu u NIS-u, a potom dobili i posao u toj kompaniji

Vesti