Vesti

„Iz teorije u Praksu“: Savez studenata FON-a i ove godine domaćin Praksama

11.02.2022.
3 min

Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka, pod pokroviteljstvom Fakulteta organizacionih nauka, deseti jubilarni put organizuje projekat Dani prakse. Ove godine, projekat će otpočeti svečanim otvaranjem 28. februara u hotelu Metropol Palace. Kao i prethodnih godina, cilj projekta jeste da u okviru svojih pet delova – radionice Spreman za dan(e), sajam kompanija, takmičarski deo, „Tvojih 15 minuta“ i panel diskusija – studente pripremi za naredni korak u njihovoj karijeri i otvori im vrata ka novim prilikama.

„Iz teorije u Praksu“: Savez studenata FON-a i ove godine domaćin Praksama

Prvi deo projekta, Spreman za dan(e), održaće se 1. marta u hotelu Metropol Palace. Kroz tri radionice, delegati će se upoznati sa osnovama neurolingvističnog programiranja – NLP-a, naučiće tajne dobre komunikacije, kako da postave ambiciozne i dostižne ciljeve, ali i to kako da teže  njihovom ostvarenju. Takođe, studentima će se predstaviti najefikasniji način za rešavanje poslovne studije slučaja i kako tu tehniku mogu primeniti u svojoj budućoj karijeri.

Panel diskusija na temu „Usmerenost ili svestranost – šta ti biraš?“ održaće se takođe prvog dana. Da li svoju pažnju usmeriti jednoj oblasti ili je pak proširiti na više strana? Kako teče proces napredovanja ako izaberemo jedan ili drugi smer? Na ova i još mnoga druga pitanja studenti će dobiti odgovore od panelista koji se nalaze na različitim pozicijama u poslovanju, te će moći da im pruže sjajne savete.

Delegati koji žele da provere svoje znanje i veštine, moći će da se oprobaju u takmičarskom delu, koji im pruža mogućnost da putem rešavanja studije slučaja i radionica osvoje vredne nagrade neke od vodećih kompanija. Zadavanje studije slučaja održaće se 1. marta, dok će svoja rešenja timovi prezentovati 3. marta u hotelu Metropol Palace.

„Tvojih 15 minuta“, deo projekta koji se održava 2. marta u hotelu Metropol Palace, omogućiće studentima da se oprobaju u simulaciji intervjua za praksu ili posao. Oni će ovim putem imati priliku da se susretnu sa pitanjima koja mogu dobiti tokom svog intervjua za određenu poziciju, ali će dobiti i povratne informacije od strane predstavnika kompanija kako bi uvideli svoje prednosti i nedostatke i kako bi ih unapredili u budućnosti.

Poslednji, ali i mnogima najzanimljiviji deo projekta – sajam kompanija – održaće se 2. i 3. marta u hotelu Metropol Palace. Na samom sajmu, predstaviće se više od 20 kompanija iz različitih oblasti koje posluju na tržištu Srbije, te će studenti imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima  svake kompanije, dobiju informacije o otvorenim pozicijama i načinu njihovog poslovanja. Ovom prilikom, delegati mogu da prilože i svoje radne biografije predstavnicima kompanija.

Svečano zatvaranje projekta održaće se 4. marta u prostorijama GO Vračar i time će se zaokružiti deseti jubilarni Dani prakse 2022. godine.

Prijave za projekat otvaraju se 14. februara. Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom sajtu organizacije, ali i Facebook i Instagram stranici. Iz Saveza studenata FON-a poručuju da su svim studentima otvorena vrata projekta i zato nemojte propustiti priliku da steknete neophodno iskustvo, prikupite nove, korisne informacije i primenite u praksi ono što ste do sada učili u teoriji.

Kopiraj link