Vesti

Jelena Milošević prvi dobitnik nagrade “Dr Miodrag Lazić”

10.06.2021.
3 min

U znak sećanja na čuvenog ratnog, niškog hirurga dr Miodraga Lazića, doktora Laze, odlikovanog ordenom Svetog Save, koji je pre oko godinu dana preminuo od posledica izazvanih korona virusom, danas je, na dan njegovog rođenja, u predsednik GO Medijana Nebojša Kocić, uručio u svom kabinetu, prvi put nagradu “Dr Miodrag Lazić“, najboljem studentu završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu, u školskoj 2020/2021. godini, Jeleni Milošević.

Jelena Milošević prvi dobitnik nagrade “Dr Miodrag Lazić”

Foto: Pixabay

Jeleni je uručena nagrada koji se sastoji od plakete, povelje i 100 hiljada dinara. Svečanom uručenju nagrade prisustvovala je i ćerka dr Miodraga Lazića, Nina Vujošević, na čiji je predlog, ova nagrada i ustanovljena.

Od ove godine nagrada „Dr Miodrag Lazić“, biće dodeljivana najboljem studentu završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu.

U indeksu Jelene Milošević od početka do kraja studija upisane su samo dvocifrene ocene jer je svaki ispit položila sa desetkom.

“Velika mi je čast što sam dobila nagradu doktora Lazića upravo zbog njegovog dugogodišnjeg besprekornog rada, ugleda i plemenitosti. Ova nagrada je za mene samo podsticaj da nastavim da se  trudim i radim na polju mog profesionalnog  ali i ličnog usavršavanja. Planiram da nastavim sa  postdiplomskim studijama ovde u Nišu i želim da ostanem u svojoj zemlji i svom gradu”, kazala je Jelena.

Na poseban način objašnjava uspeh na fakultetu i desetke koje su upisane u indeksu.

“Nije mi bilo teško da postignem uspeh koji sam postigla na svakom ispitu dobijem desetku jer sam upisala medicinu koju iskreno volim. Počev od prijemnog ispita do sada za mene je rad na fakultetu bio zadovoljstvo i sa lakoćom sam savladala gradivo iz svakog predmeta”, kazala je Jelena i dodala da je ova nagrada velika satisfakcija za njene kolege jer potvrđuje da se rad i uspeh ipak cene.

Prema rečima predsednika GO Medijana Nebojše Kocića nagrada doktora Miodraga Lazića je ustanovljena u njegovu čast, a na predlog njegove ćerke Nine Vujošević.

“Nagradu dodeljujemo najboljem studentu Medicinskog fakulteta i ove godine to je Jelena. Ovo je naš doprinos ideji da doctor Miodrag Lazić ne ode u zaborav jer je on  čovek koji je zadužio srbstvo, bio je uvek na svakom mestu gde je moralo da se pomogne, ali je sam  izgubio bitku sa koronom prošle godine. I tada smo se potrudili da ispunimo njegovu poslednju želju intoniranjem Marša na Drinu dok je njegov lik bio na fasadi Hrama Sveti car Konstantin i carica Jelena”, istako je Kocić.

Dodao je da će dodela ove nagrade biti tradicija GO Medijana.

“Biće to podstek mladim studentima Medicinskog fakulteta da se bore za što bolji uspeh imajući pred sobom uvek lik doktora Miodraga Lazića koji je toliko dao ovoj zemlji i našem narodu, a ovo je tek mali gest kojim se mi njemu odužujemo”, zaključio je Kocić.

Nina Vujošević, ćerka doktora Laze je dobitnici nagrade uručila Dnevnik ratnog hirurga, knjigu dr Miodraga Lazića.

“Danas je vrlo emotivan dan za mene jer je danas rođendan mom ocu i zbog toga mi je velika čast da se nagrada dodeljuje danas. Mislim da bi on bio presrećan da zna da će najbolji student Medicinskog fakulteta biti dobitnik nagrade koja nosi njegovo ime”, naglasila je Nina Vujošević.

 

Izvor: Jug press

Kopiraj link

Slični tekstovi

AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge
15.04.2024.
1 min

AI u svakodnevnici, industrijski i nauci - EESTech Challenge

Vesti
NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 
12.04.2024.
9 min

NIS te zove, javi se: Andrijana i Filip rekli “Halo” i iskoristili svoju šansu 

Vesti
Poziv za vršnjačke edukatore i edukatorke
11.04.2024.
3 min

Poziv za vršnjačke edukatore i edukatorke

Vesti