Vesti

Kad posao postane i teren za pobedu: Zoran u Banca Intesa spojio finansije, fudbal i druženje

08.05.2024.
6 min

Kada treba, Zoran Trnjanov i po dva puta nedeljno iz Sente putuje za Beograd. I isto veče se vraća nazad. On pređe tada skoro 400 kilometara. Moglo bi se reći da to radi zbog posla, ali, samo na prvu loptu. Zoran je član fudbalskog tima Banca Intesa i utakmice ne propušta. I to isključivo iz čistog zadovoljstva.

Kad posao postane i teren za pobedu: Zoran u Banca Intesa spojio finansije, fudbal i druženje

Banca Intesa

Sportski timovi - učešće na internim i eksternim takmičenjima

Nekad je prava ekipa na terenu, baš ona sa posla. Zoran i njegovi saigrači iz Banca Intesa to su do sada pokazali više puta. Kao članovi fudbalskog tima Banca Intesa, redovno učestvuju na internim sportskim događajima organizovanim na nivou njihove matične Intesa Sanpaolo grupe, jedne od najvećih i najuspešniji bankarskih grupacija u Evropi. Prošle godine osvojili su prvo mesto, pa i ove važe za favorita!

Zoran Trnjanov je četiri godine član bankarskog tima Banca Intesa, i skoro isto toliko i fudbalskog. Prošao je više pozicija, a već tri godine radi u Senti kao savetnik za klijente - registrovana poljoprivredna gazdinstva u Intesa Farmer centru. Pravi je primer da moto „Ti si sve što hoćeš u Banca Intesa“ nije prazna priča.

On kaže da radna sredina u Banci, iako to mnogi misle, nije zatvorena, kruta i uštogljena.

„Mnogo mi znači to što je Banka pristupačna i okrenuta, ne samo ka klijentima, već i ka nama zaposlenima. A najvažnije mi je to što nakon radnog vremena uopšte ne moram da mislim o poslu, već imam slobodno vreme za porodicu, druženje s prijateljima i, naravno, fudbal, objašnjava Zoran i dodaje:

„Bivši sam profesionalni fudbaler. Igrao sam fudbal i ranije za druge timove, a sada sam u fudbalskom timu Banca Intesa. Nižemo uspehe u fudbalskom biznis svetu“, zadovoljno kaže Zoran.

Banca Intesa, kako napominje, promoviše zdrave životne stilove. Svako od kolega može da se priključi nekom sportu. Imaju i košarkaški i odbojkaški tim, ali mogu da treniraju i nešto drugo.

„Sport i rekreacija su jako važni, naročito u poslovima u kojima se dosta sedi“, dodaje Zoran, a Banka nam zaista pomaže da budemo i radimo ono što želimo. Obezbeđuje nam fudbalske termine. Isto važi i za druge sportove. Imamo i mušku i žensku odbojkašku ekipu, kao i košarkašku, a tu je i naš trkački tim. Mi čak imamo ligu i utakmice su na nedeljnom nivou, jednom ili dva puta“.

Organizuju se i šampionati u okviru naše bankarske grupacije, gde odmeravamo snage sa kolegama iz drugih banaka članica, iz Evrope. I oni se održavaju u inostranstvu. Tako, kako navodi, uz sport obiđu mnoga mesta.

„Naš tim je dosta brojan, ima čak 20 članova“ dodaje Zoran. „Nisu svi na terenu. Imamo i ekonoma i fizioterapeuta, trenera...“.

Timski duh - Svi za jednog, jedan za sve...do pobede

Dok je Zoran, kako se popularno kaže, profesionalne kopačke „okačio o klin“, sa osmehom ističe da uživa u „fudbalskoj Intesa karijeri“

„Igramo sa raznim firmama. Postoji i tim koji je okupio radnike više banaka i zove se Unija banaka. Ove godine se takmiči ukupno 13 ekipa, a mi smo trenutno na drugom mestu. Borićemo se u završnici“ - ističe Zoran.

Imaju igrače iz Novog Sada, trener je iz Sremske Mitrovice, na utakmice dolaze kolege i iz Subotice i Bačke Topole, Kovina...

Prilika da se uči i predlažu rešenja

Nije samo bavljenje sportom prednost rada u Banca Intesa.

Kad posao postane i teren za pobedu: Zoran u Banca Intesa spojio finansije, fudbal i druženje„Koliko sam godina u Banci, nikada nisam doživeo da je neki kolega odbio da mi pomogne. Naprotiv, ovo je pozitivno i podržavajuće radno okruženje baš po meri čoveka“, ističe Zoran.

On kaže da se stalno organizuju različiti događaji.

„Mnogo je dešavanja i za decu, a novopečeni očevi čak dobijaju dodatnih deset dana plaćenog odsustva, a svi zaposleni imaju dodatno, privatno, zdravstveno osiguranje i još mnoge benefite za decu zaposlenih.

Osim pogodnosti na privatnom planu, Zoran kaže da je dobio punu podršku da poboljša procese rada i na svom radnom mestu, jer je Banka jako otvorena za ideje kolega“. Tako je iskoristio priliku da unapredi sistem procene rizika kod svojih klijenata. Odazvao se na IDEATION (interni program ideacije) u Agro sektoru. Osvojio je treće mesto sa idejom „Sa CROPT kompanijom do boljeg kvaliteta INTESA RPG segmenta“ za sistemsko unapređenje kreditne analize i ponude u RPG segmentu.

Dobra šansa za mlade ljude

„To je ideja koja poboljšava kreditnu analizu“, kaže Zoran. „Odlučio sam da učestvujem slušajući prezentaciju Oskara Marka, naučnika, na jednoj od naših akademija. Tokom poslednje tri godine prošao sam razne obuke iz najrazličitijih aspekata poslovanja. Sve mi je to bilo od velike pomoći. Konstantno učenje nečeg novog mene privlači da ostanem i radim u ovoj Banci duže“.

Kako kaže i sam vidi koliko je Banca Intesa poslednjih godina, zajedničkim naporima, napredovala u segmentu poljoprivrede. Sada je prepoznatljiva i po ponudi usluga u toj delatnosti.

„Lično bih svim mladima preporučio da posete centralu naše Banke u Beogradu kada su Otvoreni dani – događaj za sve zainteresovane studente. Na ovom događaju učestvuju brojne koleginice i kolege, a pored interaktivnih predavanja na raspolaganju su mladima za sva pitanja i nedoumice. Verujem da i njima, kao i meni rad u banci može da odgovara, jer u njoj zaista možeš da budeš sve što hoćeš“, smatra Zoran Trnjanov.

Kopiraj link