Vesti

Kragujevac bogatiji za 105 master ekonomista: "Znanje imate, a bogatstvo je vreme"

01.02.2021.
4 min

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu juče je promovisano 105 master ekonomista.

 

105 Master studenata

Foto: NajStudent (Adobe Stock)

Na svečanoj dodeli diploma koja je u epidemiološkim uslovima organizovana u amfiteatru studentima su se obratili dekan Ekonomskog fakulteta dr Petar Veselinović, rektor kragujevačkog Univerziteta dr Nenad Filipović i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

 

"Zadovoljstvo je biti pred mladim kolegama ispred kojih je budućnost i koji obogaćuju ovaj grad. Znanje imate a vaše bogatstvo je vreme o kome morate voditi računa i rasporediti ih na stvari koje volite. Gradite se i usavršavajte jer je prilikom zaposlenja vaše znanje sve sa čime raspolažete i sa kojim stičete autoritet", kazao je gradonačelnik Dašić u svom obraćanju na svečanoj dodeli diploma master ekonomista.

 

"Za razliku od starijih generacija, vi danas diplomirate pod maskama zbog čega se iskreno nadam da će baš vaša generacija, rame uz rame sa vašim generacijama u celom svetu graditi jedno bolje društvo u kome će više novca ići u zdravstvenu zaštitu nego u naoružanje, više u ekologiju i održive izvore energije. Mi smo svoje puteve opredelili, a vi zbog vremena kao vašeg najvećeg bogatstva možete da budete šta god poželite i to od vas zavisi. Zahvalan sam što se trudite i sve ove godine radite na sebi i ponosan što ovaj grad činite još lepšim, a na nama je da vam budemo podrška u životu i profesionalnoj karijeri koliko god to možemo."

 

"Pored pandemije trudimo se da ispunimo sve obaveze, pre svega prema studentima a posebno njihov završni deo jer ih time uvodimo u novi svet u kome tek treba da počnu da razvijaju svoje karijere, da se zapošljavaju i rade u svojoj struci što je za njih najvažnije", kazao je dr Nenad Filipović, rektor kragujevačkog Univerziteta.

 

Ekonomski fakultet, rekao je Filipović, jako brzo napreduje i nadam se da će nastaviti tako da se razvija i da će imati što više studenata koji će naći posao u svojoj struci.

 

"Epidemiološki uslovi nam nisu dozvolili da promociju upriličimo 16. decembra kada je Ekonomski fakultet proslavljao 60 godina rada i postojanja, tako da danas u otežanim uslovima promovišemo manji broj master studenata. Reč je o studentima koji su u poslednjih godinu ipo dana diplomirali od kojih je jedan deo njih završio osnovne akademske studije na Ekonomskog fakultetu u Kragujevcu ali ima i onih sa drugih fakulteta", rekao je dekan dr Petar Veselinović.

 

"Duži niz godina na našem fakultetu negujemo spoj teorije i prakse i zbog toga smo pokrenuli nove studijske programe. Na osnovnim akademskim i master studijama imamo dva potpuno nova studijska programa i to Ekomoniju i poslovno upravljanje i Poslovnu informatiku. Prvi put u istoriji fakulteta smo u saradnji sa IT kompanijama i uz pomoć Nacionalnog akredacionog tela i Vlade Republike Srbije uspeli da napravimo simbiozu ekonomije i informatike, ali i dva modula – elektronsko poslovanje i veštačka inteligencija u poslovanju."

 

Najvažnije je, istakao je dekan Veselinović da smo u korespodenciji sa privredom, svim poslovnim bankama, osiguravajućim društvima i realnim sektorom napravili veliku bazu kako bi studenti mogli praktično da se usavršavaju, što je veliki iskorak koji će se osetiti u narednom periodu i koji će u praksi siguran sam prepoznati i tržište radne snage, navodi se na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca.

 

Inače, kragujevački Univerzitet juče je profesoru Ekonomskog fakulteta dr Veroljubu Dugaliću uručio Svetosavsku nagradu za životno delo.

 

 

Izvor: B92

 

 
Kopiraj link

Slični tekstovi

Saradnja studenata medicine iz Kragujevca i Moskve
03.02.2022.
1 min

Saradnja studenata medicine iz Kragujevca i Moskve

Vesti
Novosađani uče strance engleski na internetu i zarađuju preko 500 dolara
01.02.2017.
5 min

Novosađani uče strance engleski na internetu i zarađuju preko 500 dolara

Vesti
Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP
19.04.2024.
3 min

Šta može biti ključ uspeha jednog preduznika: Besplatna AP

Vesti