Vesti

L'Oréal Brandstorm: Akademci iz Srbije najbolji u regionu

22.04.2022.
3 min

Tročlana ekipa studenata u trci za svetsko finale u Parizu 

Tročlani tim srpskih studenata „TCX“, koji čine Kristina Kostić (Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu), Emilija Dojčinović (Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu) i Željko Petrović (Fakultet za medije i komunikacije, Univerzitet Singidunum), odneo je ubedljivu pobedu na regionalnom finalu jednog od najvećih i najznačajnijih međunarodnih studentskih takmičenja - L'Oréal Brandstorm. Ovo takmičenje već 30 godina okuplja studente širom sveta i pruža im priliku da izraze svoje talente i inovativnost.

L'Oréal Brandstorm: Akademci iz Srbije najbolji u regionu

Tim TCX  takmičio se u konkurenciji od 42 tima i 94 učesnika iz Adria – Balkan regije i ovom pobedom se plasirao u svetsko polufinale koje će biti održano sredinom maja. Ovogodišnji Brandstorm zadatak je „budućnost kozmetičke industrije“, a pobednički tim je osmislio inovativno rešenje kako da potrošači koji kupuju onlajn osete miris parfema virtuelnim putem. Inspiraciju su pronašli u tehnologiji i njenoj primeni u poboljšanju potrošačkog iskustva u kozmetičkoj industriji. 

„Srećni smo i ponosni što je baš ova ideja prepoznata i što smo dobili priliku i prostor da iskažemo svoju kreativnost i raznolike veštine. Predstavljati region i Univerzitet u Beogradu na takmičenju ovih razmera i tradicije, za nas je čast i privilegija. Unapred se radujemo svemu što nas čeka, a ova pobeda nam je samo vetar u leđa da budemo još inventivniji i vredniji“ – rekla je Kristina Kostić u ime TCX tima.

Najbolje plasirani timovi na svetskom polufinalu će se u junu u Parizu boriti za glavnu nagradu L’Oréal Intrapreneurship Award. Pobednici ovogodišnjeg L'Oréal Brandstorm takmičenja će dobiti priliku da na plaćenoj praksi razvijaju svoju ideju i projekat u najvećem svetskom startup kampusu – Station F – u Parizu.

„U L’Oréal-u verujemo da za sjajne ideje nije važno koliko imate godina ili iskustva, i posvećeni smo tome da ulažemo u razvoj mladih ljudi na početku njihovog profesionalnog života. Ponosni smo na tim TCX koji će na ovogodišnjem Brandstorm-u prestavljati našu regiju i radujemo se njihovom uspehu.“ – rekla je Milena Šipkovenska (Milena Shipkovenska), direktorka ljudskih resursa za L’Oréal Adria Balkan region.       

L’Oréal  Brandstorm ove godine obeležava jubilej - tri decenije postojanja i danas predstavlja veliku međunarodnu platformu koja okuplja i povezuje talentovane i ambiciozne mlade ljude. Cilj takmičenja, na kome učestvuje više od 61.000 učesnika iz 65 zemalja sveta, je da podstakne inovativnost, kreativnost i preduzetnički duh kod studenata, pruži im priliku da steknu pedagoško i profesionalno iskustvo i predstave svoje najbolje ideje.

Kopiraj link