Vesti

Maturanti leskovačkih srednjih škola vratili se sa nagradne eksurzije puni lepih utisaka

27.07.2021.
3 min

Maturanti leskovačkih srednjih škola koji su proteklih šest dana putovali Srbijom, vratili su se u Leskovac puni pozitivnih utisaka.

Maturanti leskovačkih srednjih škola vratili se sa nagradne eksurzije puni lepih utisaka

Foto: Startuj.infostud.com (Shutterstock)

Budući studenti, koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili kao nosioci diplome „Vuk Stefanović Karadžić“, tokom nagradnog putovanja za ostvaren odličan uspeh tokom školovanja posetili su Jagodinu, Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Suboticu, Palić, Frušku goru, Sremske Karlovce i druga mesta naše zemlje.

Podsetimo, ove godine je na šestu nagradnu ekskurziju otišlo njih 70 i za te namene je iz budžeta grada Leskovca izdvojena suma od 3 miliona dinara, dok je od 2015. ukupno izdvojen 21 milion dinara.

Vukovce je dočekala zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević.

„Zaslužili ste ovaj odmor, jer ste vredno i marljivo radili tokom školovanja. Nastavite tako i na fakultetima. Među vama ja vidim nosioce privrednog i ekonomskog rasta našeg grada i zemlje. Vidim da je budućnost Leskovca zagarantovana, jer ste ta budućnost vi. U ime gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i u svoje ime vam čestitam na svemu što ste do sada postigli, na fenomenalnim ocenama, fantastičnom znanju i nepokolebljivoj želji i trudu da nastavite svoje školovanje i budete još bolji. Želim vam sve najbolje tokom daljeg školovanja. Vi ste ponos svojih roditelja, svog grada i zemlje“, rekla je Dimitrijevićeva.

U ime maturanata se obratila Teodora Božić, bivša učenica leskovačke Gimnazije i budući student Elektronskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

„Verujem da kada bi se bilo ko od danas prisutnih obratio umesto mene, rekao bi isto što i ja. A to je hvala. Hvala za prelepo putovanje koje ste nam omogućili, za sva prelepa iskustva i nova poznanstva, za ovako bogat sadržaj putovanja i divnu ogranizaciju. Bilo nam je prelepo i ostaće nam u sećanju zauvek. Ovo je veliki vetar u leđa za sve nas, a nadam se i za druge đake da rade, napreduju i budu bolji. I pored svih lepih stvari koje smo doživeli i naučili tokom ovog putovanja dve su najbitnije, a to da se trud i rad uvek isplate i da je grad Leskovac uvek tu za nas mlade da nas podrži i motiviše nas za dalji rad“, istakla je Teodora.

Grad Leskovac je ponovo za đake generacije srednjih škola priredio iznenađenje postavivši dva bilborda u gradu sa njihovim imenima i fotografijama kod tržnog centra „Most“ i zgrade „Lepa Brena“ kao i na svim elektronskim bilbordima u gradu.

 

Izvor: Jugomedia

Kopiraj link