Vesti

Međunarodni akademski seminar: The Engine so advanced it's Unreal

05.08.2022.
3 min

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST - BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada, organizuje međunarodni akademski seminar “The Engine so advanced it's Unreal”.

Međunarodni akademski seminar: The Engine so advanced it's Unreal

Seminar će trajati od 28. avgusta do 4. septembra na Fakultetu Tehničkih nauka u Novom Sadu. Cilj seminara jeste upoznavanje studenata sa razvojnim okruženjem Unreal Engine i njegovim alatima za razvoj igara i grafički impresivnih 3D svetova u realnom vremenu.

Nešto više o projektu.

Seminar će se održati u periodu od 28. avgusta do 4. septembra, potpuno je besplatan i pohađaće ga 22 studenta sa različitih univerziteta širom Evrope. Osim akademskog dela, za studente će biti organizovane različite društvene aktivnosti i kulturne aktivnosti sa ciljem upoznavanja drugih kultura i stvaranju kontakata.

Seminar je namenjen svima koji poseduju osnovna znanja iz oblasti 3D modelovanja i žele da steknu teorijske i praktične osnove za produkciju interaktivnog 3D sadržaja, bez obzira da li se taj sadržaj kreira za potrebe video igre, arhitektonske vizuelizacije ili, pak, VR/AR aplikacije. Kurs je koncipiran tako da daje polaznicima uvid u osnovne Unreal Engine alata i tehnike rada uključujući pripremu i ubacivanje aseta iz eksternih programa, kreiranje sveta igre, rad sa animacijama, kreiranje karaktera i korisničkog interfejsa, kao i dodavanje interaktivnosti kroz blueprint sistem vizuelnog programiranja. Struktura seminara je postavljena tako da polaznici stiču navedene kompetencije kroz izradu konkretnog projekta 3D video igre od postavke projekta do izvršne verzije igre.

Naš projekat je podržan od strane fakulteta u Novom Sadu, kao i prestižne kompanija Ubisoft. Takođe smo u fazi potpisivanja ugovora sa još jednom kompanijom iz oblasti gaming-a.

Nešto više o seminaru, našim sponzorima, kao i formu za prijavu možete pronaći na sajtu.

Nešto o nama.

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada je neprofitna, volonterska, apolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST je jedan od 90 lokalnih BEST grupa koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 32 države širom Evrope. Od osnivanja 1989. godine, pa sve do danas, BEST nudi mogućnost unapređenja studenata kroz stručne akademske seminare komplementarnog obrazovanja, saradnje i razmene između studenata širom Evrope. Cilj BEST-a je povezivanje univerziteta, studenata i kompanija.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad je osnovano 2005. godine sa ciljem unapređenja studenata Univerziteta u Novom Sadu. Preko 380 naših studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznalo se sa drugim kulturama, kao i kolegama širom Evrope. Ugostili smo preko 320 stranih studenata u Novom Sadu koji su pohađali neki od naših akademskih seminara i uverili se u kvalitet našeg obrazovanja.

Više informacija možete naći na našim društvenim mrežama:

Kopiraj link